Vali İbrahim Akın, okullarda yüz yüze eğitimin başlaması sebebiyle Süleyman Türkmani İlkokulu’nu ziyaret ederek Koranavirüs tedbirleri kapsamında okulda alınan tedbirleri yerinde inceledi.
Okul bahçesinde öğrenciler ve velilerle sohbet eden Vali İbrahim Akın, öğrencilerin okuldayken maske takmayı ihmal etmemeleri, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına da mutlaka riayet etmeleri gerektiğini söyledi.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli kararları alıp uygulamaya koyduklarını belirten Vali İbrahim Akın, “Bilindiği gibi, salgından dolayı uzun süre ara verilen eğitim hayatında uyum sürecine 21 Eylül’de başlanmıştı. Şimdi ise 12 Ekim itibariyle yüz yüze eğitime başlandı ve öğrencilerimiz bölünmüş sınıflarda derslerine devam ediyorlar. Öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için tüm okullarımızda hijyen kuralları ile ilgili bütün tedbirleri almış bulunmaktayız. Koronavirüsle mücadele verdiğimiz bu süreçte hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin sağlığını korumak temel önceliğimizdir. Öğrencilerimiz salgınla mücadelede önemli kurallar olan maske, mesafe, temizlik hususlarına mutlaka uymalılar. Bu konuda velilerimize ve öğretmenlerimize önemli görevler düşüyor. Okul çıkışlarında çocuklarını almaya gelen velilerimizin de kurallara hassasiyetle uymalarını bekliyoruz.” dedi.
İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin ve İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz’in de eşlik ettiği ziyaret, Vali Akın’ın okul yöneticileri ve öğretmenlerden bilgiler alması ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)