Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından Ramazanda Sağlıklı Beslenme Önerileri isimli panel düzenlendi.

Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen panele dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Panelin moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Muradiye Karasu Ayata, Beslenme ve Diyetetik Bölümü hakkında bilgiler vererek sağlıklı beslenmenin önemine değindi. Açlık duygusunun gerekliliğine vurgu yapan Ayata, sadece Ramazan ayında değil hayatın her anında yüksek kalorili ve şekerli yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Doç. Dr. Muradiye Karasu Ayata’nın konuşmasının ardından Arş. Gör. Diyetisyen Hikmet Bayam söz alarak “Ramazanda Sağlıklı Beslenme Önerileri-I” başlıklı sunumunu yaptı. Bayam sunumunda, beslenme tanımları, yeterli ve dengeli beslenme, beslenme ile ilişkili hastalıklar, sağlıklı tabak modeli ve besin piramidi, besin grupları, açlık tokluk metabolizması, aralıklı oruç diyetleri ve Ramazan orucu konularına değinerek yeterli ve dengeli beslenmenin sağlığın temelini oluşturduğunu söyledi.

Arş. Gör. Diyetisyen Hikmet Bayam’ın konuşmasının ardından Arş. Gör. Diyetisyen Melike Yeğin söz alarak “Ramazanda Sağlıklı Beslenme Önerileri-II” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Yeğin sunumunda, Ramazanda beslenme düzeninin etkilenmesi, sahura kalkmanın önemi, Ramazan ayında yapılan beslenme hataları, Ramazanda sağlıklı beslenme önerileri, Ramazanda ağırlık değişimi, Ramazan sofralarına örnek menü gibi konulara değinen Yeğin, Ramazan ayında ağır yemekler yerine hafif yemekleri tercih etmek ve su tüketimine özen göstermek gerektiğini vurguladı.

Panel sonunda panelistler katılımcıların sorularını yanıtladı. Daha sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Özata, Moderatör Doç. Dr. Muradiye Karasu Ayata ile panelistler Arş. Gör. Diyetisyen Hikmet Bayam ve Arş. Gör. Diyetisyen Melike Yeğin’e teşekkür belgesi verdi. (HABER MERKEZİ)