Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü’nün ev sahipliğini üstlendiği Kırşehir UMKE ekibimizin koordinesiyle düzenlenen 3 günlük 9. Bölge UMKE Eğitim ve Tatbikat kampı sona erdi.
Kırşehir, Ankara, Kastamonu ve Çorum UMKE ekiplerinin katıldığı Mucur ilçemizde düzenlenen kamp süresince, UMKE ekiplerine deprem, trafik kazası, KBRN, yangın, yüksekten düşme gibi olağan dışı durumlarda daha hızlı ve doğru müdahale edebilmeleri amacıyla Kırşehir UMKE ve Afet Birim Sorumlusu Feyzullah Çetin tarafından teorik ve pratik eğitimler verildi.
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ali Bulut, Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yetiş, Başkan Yardımcısı Dr. Sadettin Doğangün, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yunus Dağ İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Deniz Torun kamp alanını ziyaret ederek tüm katılımcılara katılım belgelerini verdiler.
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ali Bulut, “Sizleri ilimizde ağırlamaktan çok memnun olduk. Ülkemizin afet riskine karşı hazırlıklı olunmasında UMKE önemli bir yer edinmektedir. Gönüllülük esasına dayanan bu ekipleri canı gönülden tebrik ediyorum. Ekibin güçlenmesi ve kalitenin artması için bu eğitimler büyük önem arz etmektedir. Eğitime katılan katılımcılara ve eğitimcilere başarılar diliyorum” dedi.
Kamp süresince çeşitli vaka senaryoları eşliğinde arama ve kurtarma tatbikatları yapılırken, katılımcıların gerek bilgilerini tazelemek gerekse yeni tecrübeler kazanması anlamında oldukça verimli olduğu görüldü. (HABER MERKEZİ)