Kırşehir Valiliği’nden maske genelgesi:

Toplu taşımada maske zorunluluğu kaldırıldı

Kırşehir Valiliği, İl Umumi HıfıHıHHH  fzıssıhha Kurulu Vali Mete Buhara başkanlığında toplanarak toplu taşımada maske kullanımının kaldırılmasına karar verdi.

Kırşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, toplu taşıma araçlarında maske kullanım zorunluluğuna son verilirken, sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilecek.

İl Umumî Hıfzıssıhha Kurulu, Vali H. Mete Buhara başkanlığında 31.05.2022 tarihinde toplanarak şu kararları aldı:

“Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan Covid­-19 salgınına dair tüm gelişmeler yakından takip edilmiş olup salgının ülkemize girişi tüm sivil hava meydanları, limanlar ve sınır kapıları teyakkuza geçirilerek olabildiğince geciktirilmiştir.

“Ülkemizde ilk vakanın görülmesiyle birlikte Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tavsiyeleri ışığında Kabinede kararlaştırılan tedbirler ve bu tedbirlere yönelik denetimler İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan Genelgeler marifetiyle ilgili kurumlara iletilmiştir.

“Gelinen aşamada Covid­-19 salgını kamu güvenliğinin bir parçası olan toplum sağlığını tehdit eden bir unsur olmaktan uzaklaşmış, bilumum sektöre ve vatandaşlarımıza yönelik tedbirler yerine bireysel korunmanın yeterli olacağı değerlendirilmiştir.

“İçişleri Bakanlığının 27.04.2022 tarih ve 29420 sayılı genelgesi ile  “toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarının kapalı alanlarında yeni bir karar alınıncaya kadar (günlük vaka sayısı 1000’in altına düşmesi halinde) maske kullanma zorunluluğuna devam edilmesi” belirtilmişti. Sağlık Bakanlığının 30.05.2022 tarih ve 149 sayılı yazısında; son 3 günde ülkemizdeki vaka sayılarının 1000’in altında olduğu ifade edilerek toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğun kaldırılması ancak sağlık kuruluşlarında maske kullanımına devam edilmesi istenilmektedir.

“Bu çerçevede, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca ilimiz genelinde;  toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğuna ilişkin uygulamaya son verilmesine, sağlık kuruluşlarında maske kullanım uygulamasına devam edilmesine, oybirliği ile karar verildi.” (HABER MERKEZİ)