Vali İbrahim Akın, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.
Hastanenin eğitim salonunda gerçekleştirilen programa Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekili Mustafa Kendirli, İl Sağlık Müdürü Suat Türkoğlu, Başhekim Yahya Şahin, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.
Programda konuşma yapan Vali İbrahim Akın, ilimizde geniş bir sağlık ekibiyle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti verme gayretinde olduklarını söyledi.
Gecesi, gündüzü, bayramı, tatil olmayan mesleklerden birinin de sağlık çalışanlarının mesleği olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “İlimizdeki sağlık hizmetlerinin sunumunda vatandaşlarımızın memnuniyetinin üst seviyede olduğunu biliyoruz, bu da bizlere mutluluk veriyor. Günümüzde sağlık hizmetlerinde çok iyi noktaya geldik. Vatandaşlarımız artık hastaneye gelirken sıkıla sıkıla değil, günün hangi saatinde olursa olsun gönül rahatlığıyla gelebiliyor. Ayrıca, tüm kamu çalışanlarında olduğu gibi sağlık çalışanları da vatandaşımıza hoşgörülü ve sıcak şekilde yaklaşmalı, güler yüzlü hizmet etmeleridir. Bunun yanında özellikle, sağlık çalışanlarının zaman zaman şiddete maruz kaldıklarını görüyoruz, bu durum bizleri çok üzmektedir. Sağlık çalışanlarına yapılan bu şiddeti tasvip etmediğimizi bildiriyorum. Bu vesileyle, sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek ve sağlık çalışanları arasındaki dayanışmayı artırmak maksadıyla kutlanan 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum.” şeklinde konuştu.
Milletvekili Mustafa Kendirli de konuşmasında, “Sağlık alanında ilimizde çok güzel gelişmeler yaşandı. Vatandaşlarımıza verilen hizmet kalitesi arttı. Her alanda olduğu gibi hem sağlık personelinin çalışma hayatında iyileştirmeler, hem de daha iyi hizmet verme adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu vesileyle, doktorlarımız başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının gününü kutluyorum.” dedi.
Program, Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Aslıhan Kılıç Torun ve İl Sağlık Müdürü Dr. Suat Türkoğlu’nun yaptığı konuşmaların ardından Göğüs Hastalıkları Uzmanı Mehmet Çiçek ve Doktor Gündüz Yücesan’a Vali İbrahim Akın ve Milletvekili Mustafa Kendirli tarafından sağlık hayatına uzun yıllar boyunca verdiği hizmetlerinden dolayı birer plaket verildi.
Etkinlik Basın Biriminin hazırladığı “Tıp Bayramınız Kutlu Olsun” temalı video gösterisinin ardından Dr. Gündüz Yücesan ve müzik ekibinin müzik dinletisiyle devam etti.
14 Mart Tıp Bayramı etkinliği pasta kesimiyle sona erdi. (HABER MERKEZİ)