laboratuvar

KIRŞEHİR’DE solunum bozukluğuna neden olan hastalıkların teşhisi Uyku Laboratuvarı ile yapılacak.
Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde uyku esnasındaki solunum bozuklukları ile ilgili birçok hastalığın teşhis ve tedavisi amacıyla “Uyku Bozuklukları Laboratuvarı” kuruldu.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alpaslan Kuş, Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Halim Koçpınar, Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Mehmet Yetiş, Başhekim Yardımcıları Dr. Sadettin Doğangün, Uz. Dr. Bilal İlanbey, Uz. Dr. Süleyman Ersoy, Dt. Mehmet Saylam ve Laboratuvar Sorumlu Doktoru Yrd. Doç. Dr. Mehmet Metin, geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlayan Uyku Laboratuvarı’nda sunulan hizmeti yerinde inceledi.
Uyku Laboratuvarı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, Kırşehir kamuoyunu bilgilendiren Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alpaslan Kuş, “Uyku bozukluklarının tanı ve tedavisinin yapılacağı uyku laboratuarımız Kırşehir’imize hayırlı olsun. Bu sayede il dışı sevk nedenlerimizden birini daha azaltmış oluyoruz. Uyku bozuklukları toplumumuzda sık görülmesine rağmen hastalar tarafından önemsenmeyen ama mutlaka önemsenip tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Aşırı uyku hali, narkolepsi, uyku apne sendromu gibi rahatsızlıkların teşhis ve tedavisini artık hastanemizde vermek, bu cihaz için il dışına gitmeyecek olmak Sağlık hizmetlerimiz ve halkımız için önemli bir kazanım olacaktır. Ben bu hizmetin açılmasına vesile olan Hastane Yöneticimiz Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yetiş ve ekibine ayrıca Uyku Laboratuvarı Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Mehmet Metin’e gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

uyku2 copy
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1. katında hizmet verecek olan Uyku Laboratuvarı’nda hastanın vücudunun çeşitli yerlerine elektrotlar yerleştirilerek uyku esnasında beyin elektrik aktivitesi (EEG), göz hareketleri (eog), kas hareketleri (emg), vücudun oksijen miktarı, karın ve solunum kaslarının hareketleri, kalp atım hızı (EKG) değerleri kayıt altına alınacak. Alınan veriler daha sonra konunun uzmanı hekimlerce değerlendirilecek ve ardından gerekli görülürse daha ileri tetkikler istenilecek ya da medikal, cerrahi, radyofrekans yöntemi gibi yöntemlerle tedavi edilmeye başlanılacak.
Kırşehirliler, kendilerinde uyku esnasındaki solunum bozuklukları ile ilgili belirtileri gözlemlediklerinde, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Kulak-Burun-Boğaz, Nöroloji ve Göğüs Hastalıkları Poliklinikleri’ne başvurarak bu hizmetten faydalanabilir ve tedavi olabilirler.