Mazbatasını alarak ve görevine başlayan Sağlık-Sen’in yeni Başkanı Cuma Köysüren:

“Sendikayı herkesin çıkarı için kullanacağız”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şubesi’nin geçtiğimiz Pazar günü yapılan 5’nci olağan genel kurulunda başkan seçilen Cuma Köysüren dün mazbatasını alarak görevine başladı.
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurul sonunda 111 delegeden 56’sının oyunu alarak 3 oy farkla Yasin Yücesan’ı geride bırakarak Sağlık-Sen Kırşehir Şube Başkanı seçilen Cuma Köysüren dün saat 11,00’de sendika yöneticileri ve üyeleriyle birlikte Kırşehir Adliyesi’ne giderek Merkez İlçe Seçim Kurulu’na gitti ve burada mazbatasını aldı.
Adliye binasında toplu fotoğraf çekiminin ardından yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sendika binasına geçen Sağlık-Sen’in yeni başkanı Cuma Köysüren burada üyelerine hitaben bir konuşma yaptı.
Yaklaşık üç ay süren seçim maratonunu 4 Kasım 2018 günü yapılan delege başkanlık seçimiyle bitirdiklerini ve delegelerin desteği ile seçimleri- kazanıp, mazbatalarını aldıklarını belirten Cuma Köysüren, şahsına güven duyarak destekleyen tüm delegelere teşükkür etti.
Köysüren, şunları söyledi:
“Şükürler olsun bugünde mazbatamızı alarak yönetim kurulu olarak görevimize başlayacağız inşallah. Bu süreçte bize destek veren vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Önemli olan Sağlık-Sen’in seçimine katılmaktı bizim için kaybedebilirdik. Yarışta bu da var. Ama biz kazandık üyelerimiz, delegelerimiz bu dönem bizim ekibimizin sendika yönetmesini istedi. Elimizden geldiğince tüm üyelerimize hizmet için çalışacağız. Bizim yanımızda bize oy verdi, karşı tarafa oy verdi onların delegesi gibi hiç bir şekilde ayrımımız yok. Herkes Sağlık-Sen ailesinin bir üyesidir. Sağlık-Sen Türkiye’deki en büyük sendikalardan biri Kırşehir’de ise ikinci büyük sendikamız. Biz bir aileyiz. İlk günden beri söylüyoruz. Hep beraber başaracağız diye 1300 kişi olarak hep beraber sendikamızın ilimizde sosyal haklar noktasında üyelerimize destek olmasını sağlayacağız. Bugünde çok teşekkür ediyorum geldiniz destek verdiniz. İlk gün olduğu gibi yine buradasınız. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah biz sendikamızı tüm üyelerimizin çıkarlarına hizmet edecek şekle getireceğiz. Bireysel vaadimiz yok. Sendikayı herkesin çıkarı için kullanacağız. Yani A kişisini B kişisini sendikanın böyle bir görevi de yok. Yani biz insanlara makam dağıtmak için, makamında oturan insanları yerinden almak için hastaneye ya da idarelere karışmak için, onların iş düzenindeki tüm hareketlerini engellemek için yokuz. Biz sağlık çalışanlarımızın sendikal haklarının korunma noktasında üstümüze ne düşüyorsa idareye karşı bunları anlatmakla mükellefiz. Üyelerimizin hakkını arayacağız. Bireysel insanların hakkını değil.
“Herkesle iç içe ortak bir şekilde dayanışma içerisinde çalışacağız. Her hangi bir çekişmeye mahal vermeyeceğiz. Yani sendikayı ikilinin olduğu yerden çıkaracağız inşallah.0 Dediğimiz gibi bireysel bir vaadimiz yok arkadaşlar. Hiç kimseye yok. Yani kendi yönetim kurulumuz dahil, delegelerimiz dahil, üyelerimiz dahil, arkadaşımız, kardeşimiz her kimse kimseye bireysel bir vaadimiz yok. Ama tüm üyelerimize vaadimiz var. Merak etmesinler sendikayı 4 yıl boyunca onların emrine amade edeceğiz inşallah.
“Arkadaşlar tek başımıza hareket etmeyeceğiz. İlk icraatımız inşallah önce bir sendikalarımızın il ilçe temsilcilikleri, iş yeri temsilcilikleri, yani sendikamızın merkez il teşkilatı haricinde il içindeki diğer kurumlardaki teşkilatın hızlıca bir birlikte rahat çalışabileceğimiz daha iyi hizmetler yapacağını düşündüğümüz arkadaşlarımızdan kuracağız. İlk icraatımız sahadan delil toplamak olacak. Önce bir sahadan delil toplayacağız.
“Nedir sıkıntılarımız, ne yapmamız gerekiyor, çalışanlarımızın en büyük sorunu ne ve öncelik sırasına göre hızlıca hareket edeceğiz. Her şeyi bir anda yapamayız. Mutlaka bir sınırlandırma, sınıflandırma yapacağız en büyük sorunumuz neyse oradan başlayarak gerek siyasilerimizle, gerek idaremizle, gerek Bakanlık nezdinde, gerek Genel Merkez nezdinde ne girişimde bulunmamız gerekiyorsa bulunacağız inşallah.
“Sağlık-Sen devamlılık esas bizim sendikamızda eğer doğru şeylere başlamışlarsa üyelerimizin çıkarları için proje üretmişlerse bu yarı da kalmışsa tabi ki tamamlayacağız. Sonuçta proje bir önceki başkanın değil sendikanın projesidir. Ama yanlış gördüğümüz şeyler varsa, doğru olmadığımız inandığımız şeyler varsa tabi ki biz değiştirerek devam edeceğiz. Yani sendika yönetiminin her şeyi çok iyi yaptığı ya da onların sendikayı en iyi şekilde yönettiğine inanmış olsak zaten biz de aday olmazdık. Yani bazı şeylerin daha doğru yürümesi gerektiğini düşünüyoruz. Hani yanlış yapıldı diyemeyiz ama biz inşallah bazı şeyleri daha doğru yapacağız. Sendikanın çıkarlarını korumak için başlattıkları her projeyi mutlaka bitireceğiz. Sendikamızda devamlılık esas ne bir önceki başkan, ne de bizim ekibimiz buranın asıl sahibi değil. Üyelerdir asıl sahibi onların çıkarlarına başlatılmış her şeyin arkasındayız. Ama bireysel hırslar için yapılmış girişimler varsa tabi ki de devam edip etmeme noktasında mutlaka bunları değerlendireceğiz.”
Bilindiği üzere Sağlı-Sen’in geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerinde 112 delegeden 111'i oy kullanmış ve seçim sonunda Cuma Köysüren 56, Yasin Yücesan da 53 oy almıştı.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şubesi’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşmuştu:
Cuma Köysüren (Şube Başkanı), Halil Doğan (Şube Başkan Vekili), Sami Keleş (Şube Başkan Yardımcısı Teşkilatlandırma), Ünal Seçilmiş (Şube Başkan Yardımcısı Mali İşler), Yakup Aydın (Şube Başkan Yardımcısı Basın ve İletişim), Serkan Göçmen (Şube Başkan Yardımcısı Mevzuat ve Toplu Söz.), Muammer Gül (Şube Başkan Yardımcısı Eğitim ve Sosyal İşler).
Denetim Kurulu:
Levent Bakınbaran, Murat Yiğit, Coşkun Karahan, Davut Mert, Murat Dalgalı.
Disiplin Kurulu:
Mustafa Çınar, Ömür Yıldız, Sebahattin Öz, Erdinç Ayaz, Oktay Küçükarslan
Üst Kurul Delegeleri:
Cuma Köysüren, Süleyman Pehlivan
(HABER: SALİH GÜNER)