AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal ile yönetim kurulu üyeleri, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği aşı takvimine göre koronavirüs aşılarını oldu.
İl yönetim kurulu üyeleri ve Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut ile birlikte Cacabey Meydanı’nda kurulan aşı standına giderek koronavirüs aşısını olan Başkan Seher Ünsal, fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarına teşekkür etti ve aşı sırası gelen tüm vatandaşları gönül rahatlığıyla aşı olmaya davet etti.
Başkan Seher Ünsal, aşısını olduktan sonra Kırşehir Sağlık Müdürü Opr. Dr. Ali Bulut’tan bilgiler aldı.  
Başkan Ünsal’a bilgiler veren Sağlık Müdürü Ali Bulut, Kovid-19’a karşı il genelinde yapılan üç doz aşı miktarının 250 bini geçtiğini belirterek, Kırşehir’de bu rakamın nüfusuna çok iyi olduğunu ancak bunu yeterli görmediklerini söyledi.
Tüm sağlık teşkilatını seferber ederek, nüfusun yüzde 75'ine aşı yapıncaya kadar çalışmalara aralıksız devam etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Bulut, bunun için hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinin yanı sıra vatandaşların kolay erişimi için kent merkezi ve ilçelerde çadırlarda mobil hizmet verdiklerini dile getirdi.
Evlerinde yatalak, engelli vatandaşlarını tespit edip talebe göre aşılama yoluna gittiklerini de anlatan Bulut, "İhtiyaç halinde bunu 20'ye kadar çıkarıyoruz. Köylerimize dağıtıyoruz. Amacımız en hızlı şekilde aşılamayı tamamlamak. Aşılamayı ne kadar eş zamanlı olarak hızlı yaparsanız toplum bağışıklığı da o kadar hızlı olacak, başarı da hızlı bir şekilde gelecektir. Çadırlarımız, mobil ekiplerimiz aşılama hızımızın artmasına katkı sağladığı için birinci, ikinci ve üçüncü dozda toplam 250 bin doz aşı rakamına ulaştık. Hedefimiz ilimiz genelinden nüfusun yüzde 75’ini aşılamak” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)