Milletvekili Metin İlhan, Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet etti:
“Sağlıktaki sorunlar giderek artıyor”

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir’de sağlık sorunlarının her geçen gün arttığını, bu sorunların çözülmemesi halinde içinden çıkılmaz bir hale geleceğini açıkladı.
Kurban Bayramı öncesi CHP İl Merkezi’nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir’de sağlık sorunlarını dile getirdi.
Kendisinin de uzun yıllar görev yaptığı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı branşlarda doktor açığının bulunduğunu, yaşanan sorunlar nedeniyle uzman doktorların başka illerle ve kurumlara geçtiğine dikkat çekti.
300 yataklı bir hastanede sadece iki doğum doktorunun bulunmasının ihtiyacı karşılamaktan uzak kaldığını, polikliniklerde büyük yoğunluk yaşandığını, insanların başka illere gitmek zorunda kaldığını ifade eden Milletvekili Metin İlhan, şunları söyledi:
“Kırşehir sağlıkta yaşanan sorun ve sıkıntıları zaman zaman Meclis’te gündeme getiriyoruz. Bizlere iletilen her şey ciddiye alıyor ve çözümlenmesi için üzerine gidiyoruz. Mecliste anlattığımız her konuyu şehirde yaşayan insanların talepleri üzerine hareket ediyoruz. Konuşmalardan ziyade verdiğimiz soru önergeleri var. Rekor sayıda soru önergeleri verdik. 22 soru önergeleri var 5 soru önergesi de onay bekliyor. Sağlık siyaset üstü bir şey. Bu alandaki her hizmet toplum için çok önemli toplumuzda güzel hizmetlerin halka yansıması çok önemli. Şehir hastaneleri insanların ulaşımları şehir dışına yapılmasıyla sorun oluşturuyor. Şehir hastanelerini desteklemiyoruz. Kırşehir’de Kadın Doğum Uzmanını sayısının 3’ten 2’ye düşmesi nüfusa göre sıkıntılı bir durum. 21. Yüzyılda bir doğumu yaptıramıyorsak hastanenin olmasının anlamı da yok. Yaşanılan sorun çok ciddi bir sorun. Belli işlerin altyapısı olmadan sıkıntılı durumların gelmesi de kaçınılmaz oluyor. Doktorlarımızın da özverili çalıştığı kanaatindeyim. Kırşehir’de Belediyeyi kaybettik diye mi doktor atamaları yapılmıyor sorusu aklımıza geliyor. Sağlık Bakanlığı Kırşehir Devlet Hastanesi’nde yaşanan sorunları ve özellikle doktor ihtiyacı olan branşlara atamaları kısa sürede yapmalı ve bu sorun çözümlenmeli. Yoksa bu sorunlar artarak devam ederse, halkın sağlığı tehlikeye girecek, dolayısıyla halk tedavilerine başka illere giderek çözmenin arayışına girecektir.” (HABER: BEYHAN BALLI)