Hekimsen Kırşehir İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Erol Erşekerci: “Her gün işimize gelirken bugün sıra bana mı geldi kaygısı taşıyan tüm sağlık emekçileri olarak, artık bu şiddetin durmasını istiyoruz”

Sağlıkçılara yapılan saldırıya

Kırşehir Hekimsen’den tepki

Hekimsen Kırşehir İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Erol Erşekerci, Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Önceki gün Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Hekimsen Kırşehir İl Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Erol Erşekerci, “Tüm vatandaşlarımızın bilmesini isterim ki  ‘önce zarar vermeyeceğim’ diyerek ant içen hekimler olarak her bir hastamızı kendi anamız, babamız, kardeşimiz ve evladımız olarak görüyor ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Hastanelerde, ADSM’lerde, ASM’lerde çalışan hekimler ve tüm sağlık çalışanları da tüm vatandaşlara din-dil-ırk-ideoloji fark etmeksizin ellerinden gelen özeni göstermektedir. Bizlere emanet ettiğiniz hayatlarınızı kurtarmak için çalışırken, bizlerin de insan olduğunu unutmamalı ve bir yere kadar yardımcı olabileceğimizi bilmeniz gerekiyor. Can veren de canı alan da Allah’tır. Yüzde 99’u Müslüman olan bu toplumda, bunu göz ardı edip tüm suçu hekimlere ve sağlık çalışanlarına çıkarmak ne kadar adaletlidir” dedi.

Doktorların ve tüm sağlık çalışanlarının savaşta, salgında, depremde, selde, yangında “önce hastam” diyerek, hastasını canı ve cananının önüne koyarak gereğini yaptıklarını belirten Erol Şekerci, açıklamasında şunları ifade etti:

“Bizler bu mesleğe hayatını adayanlarız. Gelişmiş toplum olma özelliği hukuk sistemi kuvvetli insanların hukuka inandığı ve birbirine saygılı olduğu toplumlar için söylenir. Toplumumuz ne ara bu kadar karşısındaki insanlara karşı saygısını sevgisini kaybetti bilemiyoruz.  Günümüzde hala toplumumuzda birçok anne-baba, evladının hekim olmasını isterken hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı olan halkımızdaki nefretin sosyologlar tarafından araştırılması ve gerekli düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerekmektedir.

Bizler; Sağlık ocağında kafasından silahla vurulup öldürülen Dr. Hüseyin Ağır, Hastanede defalarca bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan, hamile olduğunu söylemesine rağmen darp edilen Dr. Türkan Akın, kafasına mermerle vurulan Dr. Sadık Oluk, bugün pandeminin başından beri gecesini gündüzüne katan, hastalarının sağlığı için izin dahi almadan çalışan, hastasına tüm gerekli müdahaleleri yapmasına rağmen kurtaramayan ve vizit yaptığı sırada bazı mahlukatlar tarafından darp edilen Dr. Avşar Zerman ve çalışma arkadaşlarımız için buradayız.

“Her gün işimize gelirken bugün sıra bana mı geldi kaygısı taşıyan tüm sağlık emekçileri, artık bu şiddetin durmasını sayın Cumhurbaşkanımızdan, sayın Sağlık Bakanımızdan ve sayın Adalet Bakanımızdan ivedilikle talep ediyoruz. Sadece Ocak 2022’de şiddete uğrayan sağlık çalışanı sayısı 57 kişi olarak belirlenmiştir.

“TBMM’de görüşülen yasa teklifini iyi niyet göstergesi olarak görüyor ama sağlıkta şiddet için yetersiz olduğunu ifade etmek istiyoruz. Gerekli hukuki cezaların artırılmasını istiyoruz. Sağlık hizmeti veren kamu kurumları dışında her kuruma randevulu gidilmekte ve her kamu kurumunun girişinde detektör bulunmaktadır. Hastanelerde, ADSM’lerde ve ASM’lerde de girişlere detektör uygulamasının ivedilikle getirilmesini ve yeterli güvenlik tedbirlerinin alınmasını talep ediyoruz.

“Bizler;

“*Özlük hakları sürekli elinden alınan,

“*Her gün hakaret, şiddet, darba maruz kalan,

“*Dövülen, sövülen, canına kastedilen ve sonunda öldürülenleriz!

“Sağlıkta şiddetin ana kaynağı olarak;

“Artan hasta sayısı karşısında 3-4 dakika arayla hasta bakmaya zorlanan,

“Hastalara deva olmak için kendisine yeterli muayene süresi verilmeyen,

“Hastalara dokunamayan, hastaları muayene edemeyen, hekimleriz.

“Sonuç olarak, yeterli şekilde zaman ayrılamadığı için oluşan memnuniyetsiz hastalardır.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi kamu kurumlarından randevu alınmadan gidilmemesi gerektiği bilincinin Sağlık Bakanlığı içinde uygulanması ve sadece randevulu hasta bakılması için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.

“Bugün burada dün hastanemizde daha elim bir olay yaşayabilirdi korkusunu içinde yaşayan hekimler ve sağlık çalışanları olarak siz değerli halkımızdan bizlerin yanında olmasını talep ediyor ve toplumun içindeki ayrık otlarını sizlerin desteği olmadan temizlenmeyeceğini biliyoruz.

“Bizler; çalışırken şiddet korkusu yaşamak istemeyen, hastalarımıza zaman ayırarak şifa vermek isteyen, halkımızdan anlayış bekleyen, hekimler ve sağlık çalışanları olarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.” (HABER: BEYHAN BALLI)