SAĞLIK SİSTEMİ NEREYE GİDİYOR?

Kırşehirliler randevu alamıyor, muayene olamıyor, adeta ölüme terk ediliyor!..

Yaklaşık iki yıl süren pandeminin ardından derinden sarsılan sağlık sistemi toparlanmaya çalışırken, Kırşehirliler, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden randevu alamamaktan, muayene olamamaktan şikâyetçi.

Aylardır muayene olamadıklarını belirten Kırşehirliler, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i arayarak ya da gelerek durumdan rahatsızlıklarını dile getirdi ve yetkilileri göreve davet etti.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan pek çok uzman doktorun döner sermayeden yetersiz pay almaları ya da maaşlarının düşük olması gerekçesiyle başka hastaneye veya özel hastaneye geçmeleri ya da emekli olmaları ile pek çok branşta doktor ihtiyacının ortaya çıkması Kırşehirli hastaları perişan etti.

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Kırşehirliler şunları dile getirdi:

“Aylardır aradığımız branşlarda sıra bulamıyoruz, “Alo 182” telefon hattı çoğu zaman çalmıyor bile, MHRS sisteminden sıra almak için girdiğimizde “Aradığınız klinikte alınabilir uygun randevu bulunamamıştır. Randevu aradığınız klinik için kriterlerinizi değiştirerek farklı hastane ya da semt polikliniklerinden tekrar arama yapabilirsiniz” yazısıyla karşılaşıyoruz, sabahın ilk ışıklarıyla hastaneye gidiyoruz “Sıra yok” deniyor. Adamı olanlar sıra bile almadan muayene oluyor. Böyle bir sistem olur mu? Ne yapacağız biz? Zaten Kırşehir’de bir tane özel hastane bulunuyor, oraya gidecek, muayene ücreti verecek durumumuz da yok. Borç harç gitsek bu seferde o hastanede de her branşta doktor yok. Çevre illerde de durum aynı, arayıp randevu almak istediğimizde aynı durumla karşılaşıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık, ölelim mi yani? Bu gidişata birilerin dur demesi lazım. Sağlık olmazsa diğer hiçbir şeyin anlamı olmaz. Buradan yetkililere sesleniyoruz, ne olur bu duruma bir an önce el atsınlar. Zaten ekonomik sıkıntılar içinden kıvranıp duruyoruz, sağlığımız da elden gitti gidecek. İnsan gibi muayene olmak, sağlıkla yaşamak istiyoruz, bizlere bunu bari çok görmesinler” (HABER: BEYHAN BALLI)