Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü, Dünya Tütünsüz Günü nedeniyle sigarayı bırakan sağlık çalışanlarına teşekkür belgelerini sundu.
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yetiş tarafından Sigarayı bırakan vatandaşlardan Ferdi Akbudak, Ramazan Karakaya ve Ersun Güçlü’ye sigarayı bıraktıkları için Teşekkür Belgesi, İlimiz merkez işletmelerinden Şenlik Kundura, Kaya Sigorta, Anıl Mali Müşavirlik ve Büyük Eczane’ye Sigarasız İş Yeri Belgesi verildi. 
Kırşehir Sağlık Müdürlüğü, sigarayı bırakmak isteyenlerin ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’na başvurmalarını hatırlatan ve sigaranın zararları konusunda önemli bilgiler aktaran Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğü, bir açıklama yaptı.
Açıklamada sigaranın zararlarına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:
“Dünya çapında en önemli önlenebilir ölüm nedeni olarak tanımlanan tütün ürünlerinin, sağlık açısından yarattığı tehlikelere ilişkin farkındalık yaratmayı ve sigara kullanımını ortadan kaldırmayı hedefleyen 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü bu yıl da önemli bir konu olarak gündemdeki yerini almaktadır. Halk sağlığı açısından önemli bir sorun olan Sigara tüketimi ve sigara dumanına maruz kalmak; sigaraya bağlı kanserler nedeniyle ölümlere, hastalıklara ve sakatlıklara neden olduğu, yüksek düzeyde bağımlılık yapan tütün ürünlerinin farmakolojik olarak aktif, zehirli ve kanserojen olduğu bilimsel bir gerçektir. Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere hastalıklara, sakatlıklara neden olduğu, psikolojik ve maddi açıdan da kişi ve toplum sağlığını tehdit ettiği bilinen gerçeklerdir. Halen sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kaldığı için dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Bilimsel olarak tespit edilmiş içinde 50’ den fazlası kanser yapıcı 4.000’ den fazla kimyasal madde bulunan sigarayı kullananların havaya kattığı çevresel tütün dumanına maruz kalmanın güvenilir bir eşik dozu yoktur. En küçük miktarının bile zararlı olduğu kanıtlanmıştır. Tüm bu zarardan korunmanın tek çaresi kapalı alanların tamamen sigarasızlaştırılması/dumansızlaştırılmasıdır. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü kapsamında İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ali Bulut, Sağlık Hizmetleri Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yetiş tarafından Sigarayı Bırakan Vatandaşlarımızdan Ferdi Akbudak, Ramazan Karakaya ve Ersun Güçlü’ye sigarayı bıraktıkları için Teşekkür Belgesi, İlimiz merkez işletmelerinden  Şenlik Kundura, Kaya Sigorta, Anıl Mali Müşavirlik ve  Büyük Eczane’ye Sigarasız İş Yeri Belgesi verildi. Sigarayı bırakmak isteyenler; ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı, KETEM Birimi Sigara Bırakma Polikliniği (iletişim)2134518, Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği, Kaman İlçe Sağlık Müdürlüğü Sigara Bırakma Polikliniği, Mucur Toplum Sağlığı Merkezi Sigara Bırakma Polikliniği'ne başvurup hekimler tarafından uygun görülen tedavi ile sigarayı bırakabilirler. Tütün ve tütün ürünleri kapsamında kararlı ve yeterli bir mücadele için, tüketicinin de içinde olduğu hemen her kesimin bilinçli bir şekilde mücadele etmesi gelecek nesiller için bir görev ve zorunluluktur. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü münasebetiyle tüm halkımızı; Her yıl 10.000 bin kişinin ölümüne sebep olan, sigara ve sigara mamullerinden uzak durmaya ve bu gün vesilesiyle sigarayı bırakmaya davet ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)