Kırşehir Sağlık Müdürlüğü Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) içerisinde, Koronavirüs pandemisi kapsamında riskli grupta bulunan kişilerin herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmeden görüntülü görüşme ile hekim tarafından muayene olmalarını sağlayan “Görüntülü Muayene Randevusu” hizmeti sunmaya başladı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kırşehir Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, “Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde riskli gruplar için görüntülü muayene hizmeti başlatılmıştır. Kurumumuzda 1 aile hekimliği uzmanı ve 1 çocuk sağlığı hastalıkları uzmanı branşında ihtiyaç duyan hastalarımıza bu hizmeti başlatmış bulunmaktayız. Doluluk oranlarımıza göre randevu saatlerimizi arttırmayı planlamaktayız. Sağlıklı günler dileriz” dedi.
Sağlık Müdürü Ali Bulut’un verdiği bilgiye göre, pandemi sürecinde riskli grupta bulunan vatandaşlarımız MHRS'ye kimlik numaralarıyla giriş yaptığında "Görüntülü Muayene"ye otomatik olarak yönlendiriliyor. Çıkan bilgilendirme mesajında "Tamam”a tıklanıyor ve randevu alma süreci gerçekleşiyor. Uygun saat seçilerek görüntülü muayene onaylanıyor. Muayene saatinde görüntülü muayene başladığında hastaya SMS mesajı geliyor. Gelen mesajdaki linke tıklayarak kamera ve mikrofon özelliği taşıyan telefon, bilgisayar veya tabletten görüşme başlatılabiliyor. (HABER: BEYHAN BALLI)