CHP Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan:

“Sağlık emekçilerinin özlük hakları
 ve yıpranma payları iyileştirilmeli”

CHP Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan, 14 Mart Tıp Bayramı dolasıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
14 Mart’ın tıp alanına sunulan katkıların, bilimsel gelişmelerin tartışılıp kutlandığı gün olduğuna dikkat çeken Milletvekili Metin İlhan, bütün meslektaşlarının gününü kutlayarak şunları ifade etti:
“Sağlık alanında çalışan tüm sağlık emekçilerinin hizmetin hiçbir ayağını aksatmadan yoğun çalışma şartları altında görevlerini icra etmeleri adına işin kısır kalan yanları veya yetersiz olan durumlar ile iş verimliliğini ve performansı düşüren birçok problemin giderilmesi hususu sağlık hizmetlerinde bir zincirin halkası gibi iç içe geçen birbirine bağlı tüm unsurlar üzerinde her hangi bir tıkanıklık yaşanmaması için önem arz etmektedir. 
“Diğer taraftan hastanelerin tüm bölümlerinde ciddi yoğunlukların yaşanması ve hekimler ile tüm sağlık emekçilerinin aynı gün içinde yüksek oranlarda hastayla alakadar olmaları durumuna yoğunluğun meydana getirdiği karışıklıklar da eklenince zaman zaman sağlık çalışanlarının, hastalar ve yakınları tarafından sözlü ya da fiziksel şiddete maruz kalmaları gibi hoş olmayan davranışlarla karşı karşıya kalmalarının önüne geçilmeli ve olumsuz durumların yaşanmaması için mesleklerini ortaya koydukları çalışma ortamlarındaki fiziksel koşulların geliştirilmesi ve iyileştirilmesi yönünde gereken adımların ivedilikle atılması elzemdir.
“Gerek dünyada gerekse Türkiye’de sağlık alanında bugüne değin çok sayıda bilimsel, teknolojik gelişme ve ilerleme sağlanmıştır. Tıbbi gelişmeler ve ilerlemeler kadar toplum içindeki tüm bireylerin sağlıkta atılan adımlardan kolaylıkla faydalanması da önemlidir. Böylelikle ülkenin her noktasına sağlıktaki gelişmelere ilişkin tüm yeni atılımlar ulaştırıldığında taşradan tedavi için metropollere göçlerle oluşan yoğunluğun ve de vatandaşı hem maddi hem de manevi güçlükler altına sokan zaruri durumların önüne geçilmesi ve vatandaşı rahatlatması yönünde planlamalara gidilmelidir. Siyaseten ortaya koyulanlar üzerinden halkın sağlık sistemine ulaşımı ve en iyi şekilde hizmet alması durumundaki tıkanıklıklar giderilmelidir.
“Bir yıldır pandemi ile birlikte dünya çapında yaşanan salgın durumu göz önünde bulundurulduğunda sağlık emekçilerinin kendi canlarını ortaya koyarak toplumun sağlığı için verdikleri büyük mücadele yadsınamayacak ve karşılığı hiçbir şekilde ödenemeyecek bir emeğin, fedakârlığın hayattaki en büyük örneğidir.
“Bu düşünceler ışığında yoğun, riskli ve zor şartlar altında mesleklerini icra eden sağlık emekçilerinin özlük haklarının ve yıpranma paylarının iyileştirilmesi üzerine ciddi ve kalıcı çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)