Kırşehir Sağlık Sen Şube Başkanı Yasin Yücesan:

“SAĞLIK ÇALISANLARIMIZIN ONURLANDIRILMASINI İSTİYORUZ”

Kırşehir Sağlık Sen Şube Başkanı Yasin Yücesan, dünyayı ve ülkemizi sarsan koronavirüsüne karşı sağlık mensuplarının özveriyle görevlerinin başında 24 saat çalıştıklarını belirterek, onların her şeyi fazlasıyla hak ettiklerini ve mutlaka en iyi şekilde onurlandırılmalarının gerektiğini söyledi.
Başkan Yasin Yücesan konuşla ilgili gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada, koronavirüsüyle mücadelenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Dünyayı etkisi altına alarak Türkiye'ye ulaşan koronavirüsü en çok sağlık çalışanlarını etkiledi. 7/24 çalışan doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcılar en büyük risk grubunu oluşturuyor. Hastalar ile yakın temasta olan sağlıkçıların çoğu evlerine gitmiyor, aileleri ile online iletişim kurmak zorunda kalıyor. Elbette tüm sağlık çalışanları sıkıntılı ve huzursuz ancak mesleğimiz her şeyden önce geliyor. Huzursuzluğumuzun nedeni sadece kendimiz için değil, yakınlarımıza bulaştırma riskimiz de var. Biz de işin ciddiyetini ve tehlikesini dünyayla birlikte öğreniyoruz. Bütün dünyada diğer meslek grupları evlerine çekilip kendilerini korumaya alırken sağlık çalışanlarımız fazla mesai yapmaya başladı. Koronavirüsü nedeniyle halkımızda bu konuda haklı bir tedirginlik var. Bundan dolayı birçok sağlık çalışanı arkadaşımız da Koronavirüsü salgının kendisine geçebileceği korkusunu yaşıyor. Mevsimsel olarak ateşli hastalıkların sık görüldüğü bir dönemdeyiz. Koronavirüs endişesi nedeniyle ateş şikayeti olan hastalar panik halde acil servisimize geliyor. Biz de sağlık çalışanları olarak risk altındayız. Halkımızın da bu konuyu ciddiye almasını, mümkünse evlerinden çıkmamalarını ve hijyene her zamankinden daha fazla dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. TV ve basının karşısına geçip yapacakları açıklamalar halkın güvenini artıracak, daha tedbirli davranmaya itecek, bilim ve akıl dışı yöntemlerle korunmaya çalışmayacaklardır. Bu hastalıkla mücadelede çok önemlidir.
“Sağlık hizmeti sunumu esnasında koronavirüs ile enfekte olup, yaşamını yitiren özel ve kamuda çalışan, sağlık hizmeti veren tüm çalışanların kamu görevlisi olduğu da dikkate alınarak tüm sağlık çalışanlarının görev şehidi sayılmasına ilişkin yasal düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Zira tüm halka ‘evde kal’ çağrısı yapıldığı şu günlerde canı pahasına hizmete devam eden, halk sağlığı için kendi sağlığını ve hatta canını hiçe sayarak bu kutsal görevi layıkıyla yapan fedakâr sağlık çalışanları bu onuru fazlasıyla hak etmektedir. Bu nedenle sağlık çalışanlarının onurlandırılması talebimizdir.” (HABER: BEYHAN BALLI)