Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize gönderilen 5 adet ambulans hizmete sunuldu.
Vali İbrahim Akın, ambulansların hizmete sunulması nedeniyle düzenlenen teslim töreni sırasında yaptığı konuşmada ambulansların ihtiyaç duyulan İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve İlçe Komuta Merkezlerinde kullanılacağını söyledi.
İlimize tahsis edilen 5 yeni ambulansın ilimizde yürütülmekte olan sağlık hizmetlerinin kalitesini daha da artıracağına inandığını belirten Vali İbrahim Akın; “Bilindiği gibi uzun süredir Koronavirüs ile mücadele ediyoruz. Salgın sürecinde sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Ülkemizde sağlık çalışanlarımız salgınla mücadele döneminde sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımıza sunumu konusunda örnek bir tutum sergilediler. Bu hizmetlerinin sunumunda her türlü teknik donanımın yanı sıra ambulansların yeri de çok önemliydi. Sağlık Bakanlığımızca ilimize tahsis edilen tam donanımlı 5 ambulansı bugün teslim aldık ve ihtiyaç duyulan birimlerimize sevk ediyoruz.  İlimize gönderilen ambulansların 2’si Kaman, 1’i Akpınar, 1’i Akçakent İlçe Ambulans Komuta Merkezlerinde; 1 tanesi ise İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde kullanılacak. Her türlü tıbbi cihazlarla donatılmış ambulansların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.
Milletvekili Mustafa Kendirli de konuşmasında, ilimize gönderilen ambulansların hizmete sunulmasıyla birlikte İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve İlçelerdeki Ambulans Komuta Merkezlerindeki toplam ambulans sayısının 45’e yükseldiğini söyledi.
Ambulansların teslim töreni, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut’un ambulanslar ve araç filosu hakkında katılımcılara bilgiler vermesi ile sona erdi.  (HABER MERKEZİ)