25 Eylül 2012 tarihinde kaybettiğimiz “Bozkırın Tezenesi” Türkü ve Bozlak Ustası Neşet Ertaş'ın ölümünün 10'ncü yıldönümünde baba ocağı Kırşehir başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok ilinde düzenlenen etkinlikle anıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı Neşet Ertaş paylaşımında "Vefatının 10´uncu yıl dönümünde Türk halk ozanı, gönül mimarı, 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş ustayı hasretle ve rahmetle yâd ediyorum" ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise Neşet Ertaş'ı anmak üzere sosyal paylaşımından Neşet Baba'nın Dr. Mehmet Ali Altın için yazdığı türküyü paylaştı.
KIRŞEHİR’DEKİ HASTANENİN ADI PROF. DR. MEHMET ALİ ALTIN OLSUN
Sağlık Bakanı Koca’nın sosyal medya hesabından Neşet Ertaş’ın vefatının 10. Yıldönümü dolayısıyla Dr. Mehmet Ali Altın türküsünü paylaşmasının ardından yüzlerce kişi Kırşehir’deki Devlet Hastanesi’nin adının Prof. Dr. Mehmet Ali Altın olarak değiştirilmesi için Bakan Koca’ya çağrıda bulundu.
Bilindiği üzere Ankara'da bir gazinoda çalışırken aniden parmaklarının mızrabının tutmadığını gören ve izleyicilerden özür dileyip sahneden ayrılan Neşet Ertaş, yakın dostu ve arkadaşı Dr. Mehmet Ali Altın'ı telefonla aramış, Mehmet Ali Altın da Neşet Usta’yı Hacettepe Hastanesi'ne götürüp İsviçre'de eğitim görüp yeni Türkiye'ye dönen tanıdığı bir doktoru bularak tedavi ettirmiş ve iki yıl sonra yeniden sağlığına kavuşturmuştu. 
Kırşehir milletvekili iken amansız bir hastalığa yakalanan ve 1996 yılında çok genç yaşta vefat eden Dr. Mehmet Ali Altın’ın ölümü, her Kırşehirli gibi büyük usta Neşet Ertaş’ı da derinden üzmüş, Neşet Ertaş, Dr. Mehmet Ali Altın’ı yazdığı şiiri türküye çevirmişti. (HABER: BEYHAN BALLI)