Koronavirüsle mücadele kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalar Vali İbrahim Akın başkanlığında düzenlenen toplantıda görüşüldü.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, yapılan toplantıda ilimizde Koronavirüsün önlenmesi ve yayılmasına yönelik olarak alınan tedbirleri değerlendireceklerini söyledi.
Mutasyona uğrayan Covid-19 virüsünün dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de hastalığın yayılımını arttırdığına dikkat çeken Vali İbrahim Akın; “Bu artış nedeniyle Bilim Kurulu’nun görüşleri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda 14 Nisan tarihinden itibaren ülkemiz genelinde iki haftalık kısmi kapanma kararı alınmıştır. Bunun neticesi olarak ilimizde de salgını önlemeye yönelik kararlar alarak uygulamaya koyduk. Koronavirüs hayatımızdan çıkana kadar maske, mesafe, temizlik kurallarına uyulmasını istiyoruz. Özellikle aile içi ziyaretlerin yapılmaması ve sokağa çıkma kısıtlaması saatlerine uyulması konularında vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Alınan tüm bu tedbirler vatandaşlarımızın sağlığını korumak içindir. Kırşehirli hemşehrilerimizden tedbirlere uymalarını bekliyoruz.” dedi.
Toplantı, Vali Akın’ın Koronavirüsle mücadelede ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alması ve tedbirlerin görüşülmesi ile sona erdi.
Valilikte gerçekleştirilen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Zikri Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut ve ilgili daire müdürleri katıldı. (HABER MERKEZİ)