Kırşehir’de yıllardır Özel Aşıkpaşa Hastanesi olarak hizmet veren hastaneyi satın alan hemşehrimiz Musa Gül’e ait “Özel Musa Gül Hastanesi”nin kapıları 5 Temmuz’da yeniden Kırşehir halkına açılacak.
Özel Musa Gül Hastanesi sahibi Musa Gül, dün Bolu Et Mangal’da Kırşehir’deki yazılı ve görsel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek tanıştı, hem kendisini tanıttı, hem de 5 Temmuz’da yeniden hastalara hizmet verecek olan hastanesiyle ilgili bilgiler verdi.
Uzun yıllar yurt dışında yaşadığını anlatan Musa Gül, Kırşehir halkının tedavilerinin Kayseri ve Ankara’da yaptırmalarının üzüntüsünü yaşadığı için sağlık hizmetine yatırım yapmaya karar verdiğini açıkladı. 
Yıllık izinlerini geçirmek üzere memleketi Kırşehir’e geldiğinde, yakınlarının tedavisini Kırşehir’de yaptıramadığı için Kayseri’ye götürdüğünü ve bir haftalık süresinin burada geçtiğini ifade eden Musa Gül,  “Kırşehir'in en büyük problemlerinden birisi de sağlık alanındaki yatırımların yetersiz olması ve insanların sağlık imkanlarından daha az yararlanması. Sırf bu nedenle birçok hasta Kayseri, Ankara hatta Kırıkkale'ye giderek tedavilerini gerçekleştiriyor. Kırşehir'de Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışında ikinci bir hastane yok. İnşallah Özel Musa Gül Hastanemiz mesleğinde bilgi birikimleriyle, tecrübesiyle isim yapmış doktorlarımızla, güler yüzlü sağlık personelimizle, modern araç ve gereçlerimizle Kırşehir’deki bütün hemşehrilerimize en güzel sağlık hizmetini vereceğiz ve onları başka illere göndermemeye gayret edeceğiz” diye konuştu.
Özel Musa Gül Hastanesi'nde gerekli yenileme ve düzenlemelerin yeniden yapılarak modern bira hale getirildiğini ve 5 Temmuz Pazartesi gününden itibaren hizmete açacaklarını belirten Musa Gül, “Ben 65 yaşındayım ve yurt dışında çok raht bir hayat sürebilirdim. Ancak Kırşehir'deki hastaların tedavilerini çevre illerde yaptırmalarını kabul etmemiz mümkün değil. Bu nedenle hemşehrilerimize tam teşekküllü bir hastane olarak hizmet verebilmek için varımızı yoğumuzu ortaya döktük. Özel Aşıkpaşa Hastanesi’nin büyük hissesini satın aldık.  Hastaneyi tekrar açabilmemiz için belli kriterleri sağlamamız gerekiyordu. Özellikle uzman kadro için kılı kırk yarmaya çalıştık. Kırşehir Halkı'na hak ettiği sağlık hizmetini vermek adına gece-gündüz çalıştık ve artık hazır hale geldik. Önce mevcut binamızı en verimli şekilde kullanabilmek adına yeniden dizayn ettik. Allah izin verirse en geç 5 Temmuz Pazartesi günü Özel Musa Gül Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayacağız” dedi.  (HABER: BEYHAN BALLI)