Vali İbrahim Akın’ın başkanlığında yapılan toplantıda otobüs kazalarının önlenmesi ele alındı

OTOBÜS KAZALARINA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER MASAYLA YATIRILDI!..

İçişleri Bakanlığınca uygulamaya konulan Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi kapsamında yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınması gereken önleyici tedbirler Vali İbrahim Akın başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi.
Valilikte düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz, Karayolları Şube Şefi Erkan Kılıç, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz, Kırşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin, ilgili kurum amirleri ve firma yetkilileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, toplantının kazaları azaltmak, kazalarda yaşanan can ve mal kayıplarının önüne geçmek için alınan tedbirlerle ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla düzenlendiğini söyledi.
Tüm otobüs firmalarının ve yolcu otobüsü sahiplerinin yol ve sürüş güvenliğinin sağlanması için trafik kurallarına uyma konusunda gerekli tedbirleri alacaklarına inandığını belirten Vali Akın, “İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu toplantı, özellikle otobüs kazalarının önlenmesi amacıyla düzenlenmektedir. Meydana gelen kazaların ve bu kazalarda yaşanan can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için daha önceden aldığımız bütün tedbirleri bu toplantıda yeniden değerlendireceğiz. İçişleri Bakanlığımızca uygulamaya konulan Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesince trafikte sürücü, yolcu veya yayaların kural ihlallerinden kaynaklı trafik kazalarının önlenmesi, ölümlü veya yaralanmalı kazaların en aza indirilmesi, bu kazalardan kaynaklı kayıpların ve kamu düzenini tehdit eden risklerin ortadan kaldırılması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, otobüslerle yapılan yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin güvenliğinin sağlanmasının, ilgili tüm paydaşların uyumlu ve sorumluluk anlayışı içerisinde hareket etmesiyle mümkün olacaktır. Bu toplantının faydalı olacağına inanıyor, kazasız günler diliyorum.” dedi.
Kazaların nerede, nasıl ve ne şekilde meydana geldiğine yönelik istatistiki bilgilerin sunumunun yapıldığı toplantı, alınacak tedbirlerin görüşülmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)