Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı Özdemir Beyhan:

“Öğretmenlere PCR testi mobil 
ekiplerle okulda yapılmalı”

Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı Özdemir Beyhan, aşı olmayan öğretmenleri PCR testi zorunluluğunun getirilmesinin ardından öğretmenlerin test yaptırmakta yaşadıkları sorunları dile getirerek, PCR testinin mobil ekiplerle okullarda yapılması gerektiğini açıkladı.
Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı Özdemir Beyhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Covit 19 pandemisi devam ederken başlatılan yüz yüze eğitimde ilk iki haftada okullarda geçmişte dile getirdiğimiz sorunlar artarak devam ediyor. İki aşısını tamamlamamış öğretmen ve personel için haftada iki gün PCR testi yaptırılması şartını MEB açıklamıştı.
“Eğitim Sen olarak ,salgının başından beri, bilimsel temele dayalı önlemlerin alınması gerektiğini savunduk. Dolayısı ile biz öğretmenlerin aşı karşıtlığı durumu söz konusu olamaz. Aşısını tamamlamamış öğretmen ve personele yönelik bu kuralın, ilk iki haftada işletilemediğini gördük. Bu durumun ileriki günlerde sıkıntılara yol açabileceğini görüyoruz. Okullarımızda her gün öğretmen, personel ve öğrencilerimizin testleri pozitif çıkmaya başladı. Sınıflarımız kapanmaya başladı.
“Öğretmen ve personellerin, mesai saatleri dışında hastaneye giderek PCR testi yaptırmasının, zaman kaybına yol açtığını görmekteyiz. Bu işin doğrusu sağlık ekipleri oluşturarak mobil araçlarla testlerin okullarda yapılmasıdır.
“YARDIMCI HİZMETLİ YOK DENECEK KADAR AZ”
“Okullarımızda yardımcı hizmetli sorunu yaşanmakta, bu sıkıntı nedeni ile temizlik konusunda okullarımızda yoğun şekilde şikayet almaktayız. İki haftadır okullarımızın açık olmasına rağmen her yıl İŞKUR üzerinden görevlendirilen yardımcı hizmetli kadroları okullarımızda bu güne kadar halen görevlendirilmemişlerdir. Özellikle öğrenci mevcudu kalabalık olan okullarımızda yardımcı personel sayısı çok azdır. Pek çok okulumuzda yardımcı hizmetli ve güvenlik personeli yok denecek kadar azdır.
“DERS SAATİ 30 DAKİKAYA İNDİRİLMELİ”
“Sendika olarak yüz yüze eğitimi her zaman savunduk, savunmaya devam edeceğiz.18 aydır pandemi koşulları hiç yaşanmamış gibi ders saatleri 40 dakika olarak devam etmektedir. Maskelerle 40 dakika ders yapmak sorunlara neden oluyor. Çocuklar çok sıkılıyor. Maskeleri çıkartmak istiyor. Haliyle dersin ikinci yarısını dikkatli dinleyemiyorlar. Ders sürelerinin 30 dakika indirilmesi uygun olacaktır. Okulsuz kalmayalım ama şartları oluşturalım. Sağlıklı eğitim verilsin.
“BAZI OKULLARIMIZ ÖĞRETMENLERİMİZİN DİNLENME ZAMANINI GASP ETMEKTEDİR”
“İlimizdeki bazı okul müdürleri öğretmenlerin teneffüs ve öğle arası dinlenme saatlerini tamamen ortada kaldırmıştır. Bu uygulama suçtur. Gerekçesi ise öğrenci mevcudunu fazla olmasıdır. Öğrenci mevcutlarının fazla olması öğretmenlerin değil okul ve öğrenci planlamasını yanlış yapanların suçudur. Öğretmenlere uygulanan bu mobinge bir an önce son verilmediği takdirde gerekli yerlere suç duyurusunda bulunacağımızı burada ifade etmek istiyorum. Valilik ve il milli eğitim müdürlüğü bu sorunu acilen çözmelidir. Unutulmamalıdır ki kafası dinç, dinlenmiş bir öğretmen sınıfta daha verimli olacaktır.” (HABER MERKEZİ)