MÜSİAD Kırşehir Başkanı Ömer Ali Öz , Engelliler Haftası sebebiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Esra Elmas Ceceli’nin katılımıyla MÜSİAD Genel Merkezi’nde ‘Engelsiz Fark Et, Engelsiz keşfet’ programını MÜSİAD Kadın ve MÜSİAD Sağlık Sektör Kurulu iş birliği toplantısına katıldı.

Etkinlikte MÜSİAD’a üye bakım merkezlerinden katılımcılar da yer aldı, katılımcılar hafta dolayısıyla hazırladıkları performansları sergiledi. Etkinlikte konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı yaptığı konuşmada “Engelsiz Fark Et, Engelsiz Keşfet programını çok önemli bir misyona sahip Program kapsamında bakım merkezlerinde kalan müzisyen, ressam, sporcu ruhlu tüm misafirlerimiz yeteneklerini sergileme şansına sahip oldu” dedi.

Mahmut Asmalı, “Engelsiz Fark Et, Engelsiz Keşfet’ organizasyonunu önemli bir misyona sahip Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2006 yılında faaliyet sürecine yön verdiği engelli bakım merkezleri, bugün birçok bakıma muhtaç vatandaşımıza yuva oldu. Bu merkezler 7/24 faaliyet gösteren, hastanın kişisel ihtiyaçlarının yanı sıra sağlık takiplerinin de yapıldığı, psiko-sosyal destek hizmeti sunulan bir yapıya kavuştu. Böylece engelli vatandaşlarımız; sosyal aktiviteler ile hayattan kopmadan, ev ve hastane hizmetinin bir arada verildiği profesyonel kuruluşlarda yaşamlarını sürdürüyor. Salgın dönemi boyunca Türkiye’deki bakımevlerimizde yaşlı ve engellilerimize özenle bakıldığının altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

Engelliler Haftası’nın içinde bulunduğu 9-13 Mayıs arasında gerçekleştirilen söz konusu bu proje ile 5 gün boyunca MÜSİAD’a üye bakım merkezindeki engelli vatandaşları eserlerinin sergilendiğini aktaran Asmalı, ”Bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurumlarımızda kalan müzisyen, ressam, sporcu ve sanatçı ruhlu tim engellilerimiz yeteneklerini sergileme şansına sahip oldu. Böylece kurumsal bakım hizmeti alan engelli bireylere ve ailelerine muhteşem bir moral desteği sağladığımıza inanıyoruz. Bakım merkezlerinde kalan özel misafirlerimizin yeteneklerinin keşfedilmesi ve motivasyonlarının sağlanması amacıyla düzenlenen bu organizasyonun önümüzdeki yıllarda gelenekselleşmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)