CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Hemşireler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
12 Mayıs’ın her yıl toplum sağlığına yapmış oldukları katlılarla hizmetin en üst basamağında yer alan hemşirelerin özel günü olarak kutlandığına dikkat çeken Milletvekili metin İlhan, mesajında şunları ifade etti:
“Tüm yönleriyle büyük bir önceliğe sahip olan toplum sağlığının artması, yüksek olması için kaliteli ve doğru sağlık hizmeti sunarak halk sağlığına önemli katkılar veren, sağlık ayağının en başında yer alan hemşireler, dünyadaki birçok ülke tarafından 12 Mayıs Günü’nde onurlandırılmak üzere anılmaktadırlar.
“Devletin öncelikleri arasında toplumu sağlıklı bir şekilde ayakta tutabilmek, zihinsel ve fiziksel sağlığı yüksek nesillerle toplumun her açıdan gelişmesi adına daha da ileriye taşımak yer almaktadır. Bu noktada da toplum sağlığında olumsuz etki yaratan veya yaratabilecek olan her türlü duruma karşı müdahalede ve sağlığın iyileştirilmesinde ön cephede hemşireler ve sağlığın tüm emekçileri bulunmaktadır.
“Son süreçte dünyada ve Türkiye’de pandemi halini alan salgınla mücadelede tüm sağlık emekçileri gibi hemşireler de büyük risk ve tehlike altında olmalarına karşın toplum sağlığı için özveri ve çabayla mesleklerini en iyi şekilde icra etmeye çalışmaktadırlar.
“Salgınla mücadele döneminde diğer sağlık emekçileri gibi hemşirelerin de sosyal ve ekonomik açılardan hali hazırdaki sorunlarıyla özlük hakları ve döner sermayeye dair konulardaki mağduriyet taşıyan sıkıntıları daha da artmıştır.
“Normal zamanda bile gece-gündüz demeden, hastanelerin acillerinde, servislerinde, ameliyathanelerinde, nöbet veya vardiyalarla görev yoğunluğu içinde olan hemşireler, özellikle de içinden geçtiğimiz sıkıntılı ve zor günlerde haftalardır ailelerinden uzakta bir an önce toplumun sağlıklı günlere kavuşması için canla başla görevlerini yerine getirmektedirler.
“Sağlık alanının önemli halkalarından birini oluşturan hemşirelerin yaşanılan bu zor günler de dahil olmak üzere uzun yıllardan beri birikerek bugünlere gelen döner sermaye ve benzeri bir çok sorunlarıyla özlük haklarına ilişkin olarak devletin ilgili ve yetkili organlarınca ivedilik gerektiren düzenlemelerin yapılması, insan hayatı için saygın ve kutsal bir görev üstlenen tüm hemşirelerin en temel hakkıdır. Tüm sabrı, gayreti ve fedakarlığı göstererek hastaların tedavisinde önemli bir role sahip olan ve onların en büyük destekçisi olan hemşirelerimize meslek hayatlarında başarılar diliyor, Hemşireler Günü’nü kutluyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)

TSO Başkanı Yılmaz, hemşerilerin gününü kutladı



Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz “12 Mayıs Hemşireler Günü” ve “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Kovid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde, hemşirelerin ve tüm sağlık çalışanların varlıklarının önemini herkesin bir kez daha anladığına dikkat çeken Mustafa Yılmaz, tüm hemşirelerin gününü kutlayarak şunları söyledi:
“Her bir ferdin, ailenin ve toplumun sağlığını koruma ve iyileştirmeye yardım eden, hastalıklardan korunma için bilgilendiren, hasta bakımını planlayan, uygulayan, denetleyen ve izleyen, hayatımızın neredeyse tüm aşamalarında bizlerin yanında olan hemşirelerimiz önemli bir görevi ifa etmektedirler.
“İnsanı ve insan sağlığını her şeyden değerli gören; özveri, sabır ve şefkatle topluma hizmeti ilke edinen hemşirelerimiz; yerine getirdikleri bu kutsal görevi ifa ederken hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumumuzun her kesimine ulaşmak amacıyla gündüz gece gayret ederler. Vermiş oldukları bu hizmetlerle övgüyü ve takdiri fazlasıyla hak ederler.
“Kovid-19 ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde, varlıklarının önemini bir kez daha anladığımız, insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin sonsuz sabır ve sevgi ile görevlerini icra etmeye çalışmaktadırlar.
“Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşirelerimizin “12 Mayıs Hemşireler Günü’nü ve “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı kutlar, sağlık, mutluluk, esenlik ve başarılar dilerim.” (HABER: BEYHAN BALLI)