Tarım Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri fırınları ve marketleri denetledi.
Fırın ve marketlerde satılan ekmekleri kontrol eden Gıda Kontrol ekipleri, ekmeklerin gramaj kontrolü ile birlikte üretim yerleri ve teşhir raflarını incelediler.
Gıda Kontrol ekipleri denetimlerde, işletmelerin kayıt belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri, satış koşulları ve ekmek gramajları kontrol ettiler. İşletme sahipleri ve çalışanları ise, gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildi. 
İlimiz Merkezde bulunan ekmek fırınları ve marketleri denetimi gerçekleştirilirken, denetimlerin aralıksız olarak süreceği bildirildi.
İl Müdürü Duran Seçen ise Halk sağlığı ve güvenliği noktasında vatandaşlardan gelecek geri bildirimin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, Alo 174 Gıda İhbar Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı Whatsapp İhbar Hattının vatandaşlarımızın hizmetinde olduğunu belirtti. 
İl Müdürü Seçen; "Vatandaşımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmaları bizler için oldukça önemlidir.  Vatandaşlarımız gıda ile ilgili herhangi bir durumda soru işareti duyduğu bir konu olursa, mutlaka ALO 174 üzerinden ve  0501 174 0 174 Whatsapp Gıda İhbar Numarası üzerinden Gıda Kontrol Ekiplerimize ulaşması toplum sağlığı için oldukça önemlidir" dedi. (HABER MERKEZİ)