Kurumlar bayram denetimleri için görevde

Kırşehir’de Emniyet Müdürlüğü’nün güvenlik tedbirleri alınırken,
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de, sağlık açısından denetimleri yapıyor…

KIRŞEHİR’DE 21-24 Ağustos tarihleri arasında kutlayacağımız Kurban Bayramı hazırlıkları sürerken, kurban alacak vatandaşların mağdur olmaması açısından yapılan denetimlerin yanı sıra güvenlik ve asayiş tedbirleri de alındı.
Kırşehir’de Emniyet Müdürlüğü gerekli asayiş tedbirlerini alırken, sağlıklı gıda tüketimi noktasında da Kırşehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, rutin gıda denetimlerinin yanı sıra Kurban Bayramı dolayısıyla gıda denetimlerini gerçekleştiriyor.
GÜVENLİ VE HUZURLU BAYRAM
10 günlük bayram tatili süresince asayiş ve genel güvenliğe ilişkin ek tedbirler alınırken, Kurban Bayramı süresince genel güvenlik ve asayiş kontrolü ile Kırşehir’in ve misafirlerinin huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmeleri sağlanacak.
Kırşehir’de alışveriş merkezleri, pazaryerleri, çarşılar, piknik alanları ve plajlar gibi bayram tatili süresince halkın yoğun olarak bulunacağı bölgelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla yaya ve motorize ekip sayısı artırılarak sabit ve hareket halinde uygulama yapılacak.
Kırşehir şehirlerarası otobüs terminalinde ve şehir içi toplu taşıma araçları ve duraklarda oluşabilecek yoğunluklar dikkate alınarak kontroller artırılacak ve şüpheli şahıslara yönelik uygulamalar yapılacak.
Kırşehirlilerin bayram ziyaretlerinde ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacak olmaları ve işyerlerinin uzun süre kapalı kalacak olmasından dolayı evden ve işyerinden hırsızlık olaylarına karşı da tedbirler alınırken, mezarlıklarda bayram tatili süresince gerekli güvenlik önlemleri alınarak giriş ve çıkışlar kontrol altında tutulacak.
Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi her türlü tedbiri aldı.
Yarın başlayacak ve 27 Ağustos Pazartesi gününe kadar devam edecek 9 günlük bayram tatili süresince asayiş ve genel güvenliğe ilişkin ek tedbirler alınırken, Kurban Bayramı süresince genel güvenlik ve asayiş kontrolü ile Kırşehir’in ve misafirlerinin huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmeleri sağlanacak.
Bütün Kırşehir halkının Kurban Bayramı’nı kutlayan Kırşehir Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Kırşehir’de alışveriş merkezleri, pazaryerleri, çarşılar, bankalar gibi bayram tatili süresince halkın yoğun olarak bulunacağı bölgelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla yaya ve motorize ekip sayısı artırılarak sabit ve hareket halinde uygulama yapacaklarını açıkladı.
Kırşehir şehirlerarası otobüs terminalinde ve şehir içi toplu taşıma araçları ve duraklarda oluşabilecek yoğunluklar dikkate alınarak kontroller artırılacak ve şüpheli şahıslara yönelik uygulamalar da yapacaklarını belirten Akyüz, “Kırşehir’de halkımızın uzun bayram tatilini huzur ve güven ortamı içinde geçirmeleri için her türlü tedbirleri aldık. Hedefimiz Kırşehir’de halkın bayramlarını mutlu ve huzurlu bir şekilde idrak etmeleri. Biz kontrollerimizi yapıp, önlemlerimizi alırken, halkımızın da gördükleri olayları mutlaka 155 Polis İmdat telefonuna bildirmelerini istiyoruz” dedi.
Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz’ün verdiği bilgiye göre, Kurban Bayramı dolayısıyla büyük yoğunluk yaşanan otogar içi ve giriş çıkışında 10 kişiden oluşan 2 ekip şüpheli araç ve şahıslara yönelik devriyle görevi yapacak. Halkın yoğun olacağı Müftülük Caddesi ile bağlantılı cadde ve sokaklar, Cacabey Meydanı, Hoca Ahmet Yesevi Camii ve civarı, Belediye Kavşağı’ndan Atatürk Caddesi istikameti, eski Sanayi kavşağından Kapıcı Camii arası, Anıt Meydanı, Uzun Çarşı, İkinci Çarşı, Kale ve civarında 40 personel görev yapacak.
Hayvan Pazarı’nda da 5 ekip ve 10 personelin görev yapacağını belirten Emniyet Müdürü Akyüz, yayalara yönelik te 5 noktada 9 ekip ve 25 personelin görev yapacağını kaydetti.
Emniyet Müdürü Akyüz, ayrıca bayram öncesi Bağbaşı, Kümbetaltı, Aşıkpaşa ve Şehitlik Mezarlığı’nda gerekli güvenlik önlemlerini alacaklarını ve buralarda 9 ekip ve 22 personelin görev yapacağını söyledi.
Bayram namazı nedeniyle de Kapıcı, Çarşı, Hamidiye, Cacabey, Hoca Ahmet Yesevi, Kındam, Aşıkpaşa, Eski Sanayi, Ahi Evran ve Özbağ Camilerinin de bulunduğu 10 camide 9 ekip ve 18 personelin görev yapacağını belirten Emniyet Müdürü Akyüz, Kırşehir halkının mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için her türlü tedbiri aldıklarını ifade etti.
Ayrıca Trafik Şube Müdürlüğü bünyesindeki rutin görev yapan ekip sayısı 4'den 12'ye çıkarıldı. 15 ekip ve 65 personelin trafik denetimleri yapacağı, 49 ekip ve 190 personelle de uygulama ve tedbirlere yönelik bilgiler vereceğini belirten Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Terme, Ankara, Lise Caddeleri başta olmak üzere Uzun Çarşı, Ahi, Ünal ve Yeraltı Çarşılarında da trafik tedbirlerinin artırılacağını ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için planlama yaptıklarını söyledi.
Ayrıca Kırşehir’de kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı yerlerde hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına yönelik kontroller yapılacak. Özellikle geceleri hayvan hırsızlıklarına yönelik tedbirler alınacak. Kurbanlık hayvanların kontrolden çıkarak trafik akışını bozmaması açısından Kırşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile koordineli olarak çalışılacak.
Kurbanlık hayvan sevkiyatlarında hayvan hırsızlığına yönelik kontrollerin yapılacağı bildirilirken, Kırşehir Emniyet Müdürlüğünce vatandaşların bayram tatilini huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri adına için gerekli görülen her türlü tedbirin alınacağı belirtildi.
Kırşehirlilerin bayram ziyaretlerinde ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacak olmaları ve işyerlerinin uzun süre kapalı kalacak olmasından dolayı evden ve işyerinden hırsızlık olaylarına karşı da tedbirler alınırken, mezarlıklarda bayram tatili süresince gerekli güvenlik önlemleri alınarak giriş ve çıkışlar kontrol altında tutulacak.
Kentteki ana arterleri bağlayan kavşak ve bulvarlarda şok uygulama planlayan polis ekipleri, sürücü ve yolcuların emniyet kemeri, hız, direksiyon hakimiyeti, hatalı sollama, cep telefonu kullanılmasıyla ilgili uygulama yapacak.
Kurbanlık hayvan sevkiyatlarında hayvan hırsızlığına yönelik kontrollerin yapılacağı bildirilirken, Kırşehir Emniyet Müdürlüğünce vatandaşların bayram tatilini huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri adına için gerekli görülen her türlü tedbirin alınacağı belirtildi. (HABER: SALİH GÜNER)