Yetkilileri göreve davet ediyoruz!.. Merkeze bağlı Sevdiğin ve Karakurt
köyünde oturanlar artık kokudan ve sinekten yaşayamaz duruma geldi.

Köyler karasinek istilası altında

Kırşehir merkeze bağlı Sevdiğin ve Karakurt başta olmak üzere büyük baş hayvanların beslendiği mandıraların yoğun bulunduğu yerleri adeta karasinekler istila etti.
Sevdiğin köyü etrafına 4 bin başlık hayvan mandırası yapılmasının ardından bu bölgede oturan köy halkı hem kokudan hem de karasineklerde kapı pencerelerini açamıyor.
Bölge köy halkı yıllardır köylerinin etrafına mandıra kurulmaması için çaba harcadıklarını, ancak artık yapacak bir şeyleri kalmadığını belirterek, “Kırşehir’de 10-20 kilometre mesafede yapılan mandıraların zamanla daha da artacağı ortadadır. Biz yıllardır Sevdiğin ve Karakurt köylerimizin yanına mandıra yapılmaması için mücadele ettik, her türlü girişimlerimizi yaptık, ama maalesef buna engel olamadık. Geçmiş yıllardaki ilimiz yöneticileri bunlara izin verdiği için bugün köyümüze kokudan giremez hale geldik. Şu yaz gününde kapı ve pencerelerimizi kokudan açamıyoruz. Son aylarda beliren karasinekler de adeta evlerimize istila etmiş durumda. Kapı ve pencerelerimizi açamıyoruz. Karasinekler evlerimizin dışına yapışmış durumda. Kendi çabamızla ilaçlama yapıyoruz. Evimizin içini sürekli ilaçlıyoruz, ama dışını ilaçlasak bile anında yeniden sineklerin istilasına uğruyoruz. Bu bölgede mandıra işletenlerin mandıralarını sürekli ilaçlamaları gerekiyor. Bunun için Kırşehir İl Özel İdare yetkililerine defalarca durumu iletmemize rağmen hiçbir şey yapılmadı. Kırşehir’in bütün meselelerine duyarlı olduğunu bildiğimiz ve sürekli halkın içinde olan Sayın
Valimize gazeteniz aracılığı ile bu durumu iletiyor ve bir çözüm istiyoruz. Yoksa köyler artık yaşanmaz duruma gelecek ve korkarız bu gidişle yakında ahırların kokusu Kırşehir merkeze kadar ulaşacaktır. Bunun önüne geçilmesi için yetkililerin artık mandıra kurulmasına izin vermemelerini, geçmiş yıllarda izin verilenlerin de çevreye koku ve diğer rahatsızlıkları vermemeleri için gereken ilaçlamaları düzenli olarak yapmalarını istiyoruz” diye konuştular. (HABER: BEYHAN BALLI)