Türkiye'de her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının arttığı Nevşehir, Yozgat ve Kırşehir'de aşılama çalışmalarına ağırlık verildi.
Kırşehir'de 24-30 Temmuz haftasında her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayısı 123,85'ten 31 Temmuz-6 Ağustos haftasında 165,81'e yükseldi. 
Kırşehir Valisi İbrahim Akın, Türkiye genelinde vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek, Kırşehir'deki artışın diğer bazı illere göre çok hızlı olmadığını ancak bu sayıların da düşürülmesi için ekiplerin mücadelelerine devam ettiğini söyledi. 
Sağlık ekiplerinin sahada yoğun aşı çalışması yaptığını, diğer ekiplerin de denetimlerini sürdürdüğünü dile getiren Akın, özellikle pazar yerleri ve çarşılar ile kent merkezindeki ana arterler başta olmak üzere cadde ve sokaklarda maske, mesafe ve hijyen kontrolleri yapıldığını ifade etti.
Kırşehir Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Deniz Torun da yoğun bir çalışma ile kentte uygulanan aşının 273 bin dozu geçtiğini belirterek, aşılama oranında da yüzde 72'ye ulaştıklarını ifade etti.
Hastaneler, sağlık birimleri, mobil ekipler ve çadırlarla vatandaşların aşıya ulaşmasını sağladıklarını anlatan Torun, şunları kaydetti:
"Bizler sahada canla başla mücadele verirken vatandaşlarımızdan da özellikle yaz aylarında rehavete kapılmamalarını, maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uymaya devam etmelerini, aşı duyarlılığına katkı yapmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızı aşıya teşvik etmek amacıyla videolar ve görseller hazırlayarak sosyal medyadan yayımlıyoruz. Şu andaki hedefimiz aşı oranını yüzde 75'e taşımaktır. İlimizde sağlık tesislerimiz, mobil ekiplerimiz ve çadırlarımızda aşı hizmeti vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi yoğun olmaktadır. Aşıya gösterdikleri ilgiden dolayı Kırşehir halkına teşekkür ediyoruz." (AA)