Covid-19 sürecinin en başından itibaren, Cacabey Meydanı’ndaki sendika binasından talimat vermek yerine Kırşehir Devlet Hastanesi’ndeki sendika odasını karargah edinen Kırşehir Sağlık-Sen Başkanı Yasin Yücesan, herkesin kendi kabuğuna çekildiği dönemlerde “önce dava” , “önce sendika” ve “önce üyeler” diyerek pandemin ortasında buldu kendini.

Eşi kanser tedavisi gördü pes etmedi, Covid-19 a yakalandı, çok ağır atlattı, evinde rahat yatmak yerine, üyelerini evinden de düşündü. Üyelerinin banka promosyonları için hummalı bir çalışma yaparak rekor bir miktarla kazanım elde etti. Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürlüğü’nde banka promosyonlarında kadro-unvan fark etmeksizin herkesi dahil ederek sendikalı-sendikasız herkesin yüksek yararı için çalıştı. Özlük hakları noktasında çalışanlarından aldığı geri dönütleri anında sendika genel merkezine raporladı.

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının evlerine salgını taşımaması için Vali İbrahim Akın başta olmak üzere kurum ve kuruluşların il müdürleriyle görüşerek, eve gitmek istemeyen, doktor ve hemşire başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını Öğretmenevi gibi yerlerde konaklamasını sağlayarak, pandeminin yayılmaması için çabaladı, tüm sağlık çalışanlarını ve ailelerini önemsediğini gösterdi. Söylemde bırakmadı, bizzat yanlarında oldu. Covid geçiren üyeleri tek tek arayarak, market alışverişine varıncaya kadar takip eden Yasin Yücesan üyelerin gönlüne girdi.

“Tarlada izi olmayanın harmandan yüzü olmaz” düsturuyla hareket eden ve “aşkınan çalışan yorulmaz” sözünden hareketle genel merkezden “atom karınca” yakıştırmasını alan Yasin Yücesan, yaptığı indirim anlaşmaları, üyelerinin yanında olması, hak bildiği, doğru bildiği hiçbir konu için ne geri adım attı, ne de topu taca attı. Ne bir üyesini ne de temsilcisini üzmedi, üzdürmedi. Farklı sendika üyelerinin taleplerini geri çevirmeyerek, hoşgörü politikasından ayrılmadı. Kendisine sataşanları duymayarak çalışmalarına devam etti.

Sendikalı sendikasız herkesin takdirini kazanan Yücesan , “makamlar geçici, faydalı işler yapmak lazım” diyerek, canını dişine taktı ve tüm yönetimiyle tüm pandemi sürecinde yaralara melhem oldu. Sendikadan aldığı yetkiyi, gücü yine üyeleri için kullanan Yasin Yücesan mesai kavramını da ortadan kaldırarak, gecelere kadar genel merkezle istişare halinde oldu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının sendika başkanı, abisi, büyüğü, dert ortağı ve dava arkadaşı… Genel merkezin deyimiyle “Atom Karınca” halkın tabiriyle “halkın sendika başkanı” olan Yasin Yücesan’a sağlık çalışanları ve üyeleri yaptığı çalışmalar ve kazanımlardan dolayı teşekkür ediyor, ekip olarak kazandığı başarılara yenilerini eklemesini bekliyor. (HABER MERKEZİ)