CHP Kırşehir Milletvekili İlhan TBMM’de konuştu:

"Kırşehir'in acil olarak yeni donanımlı bir hastaneye ihtiyacı var"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milletvekili Metin İlhan, TBMM Genel Kurulunda, Kırşehir'in yeni donanımlı bir hastaneye ihtiyacı olduğunu söyledi.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılı Ocak döneminde gerçekleştirilen isteğe bağlı iller arası yer değiştirme sonuçlarına göre Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 5 uzman doktorun daha ayrıldığını TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi ve ardından Kırşehir'in acil olarak yeni donanımlı bir hastaneye ihtiyacı olduğunu da vurguladı.
KIRŞEHİR DOKTOR AÇIĞI KONUSU ADETA YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ
Geçen yıldan bu yana Kırşehir'de farklı branşlardaki doktor açığını bir çok kez parlamento çatısı altında dile getirmiş ve her defasında da konunun takipçisi olacağını ifade ederek vatandaşları mağdur eden ve adeta yılan hikayesine dönen bu durumun peşini bırakmayacağını, çözüme kavuşturulana kadar Sağlık Bakanına ve yetkililere sesleneceğini belirten Milletvekili İlhan, söz konusu doktor açığının Kırşehir halkında mağduriyete yol açan ciddi sorunlara neden olduğunu ve artık vatandaşları çaresizlik noktasına getiren içinden çıkılamaz durumlara sürüklediğine dikkati çekti.
DOKTOR SAYISI DAHA DA DÜŞÜYÜR
Milletvekili Metin İlhan. “Bugün gelinen noktada bir yılı aşkın bir süredir defaatle üstüne basa basa dile getirdiğimiz doktor açığı giderilemedi. Kırşehir'e hali hazırda yeni uzman doktor atamaları yapılarak durumların iyileştirileceği hususunda olumlu adımlar atılacağını beklerken 2020 Ocak ayında yer değiştirmelerle mevcut doktor sayısının daha da düşürüldüğü ve bu durumun hem vatandaşları hem de diğer sağlık emekçilerini haddinden fazla zor durumlarla karşı karşıya bıraktı” dedi.
KIRŞEHİR'DE YENİ DONANIMLI BİR HASTANEYE İHTİYAÇ VAR
Milletvekili İlhan, diğer taraftan Kırşehir'in acil olarak yeni donanımlı bir hastaneye ihtiyacı olduğunu, boş duran eski hastanenin yerine Kırşehir halkı açısından elzem olan yenisinin yapılması için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini ve fiziki koşulların yarattığı eksiklikler ile çok sayıda sorunsalın bölge halkını, tedavi olmak için farklı illere gitmeye mecbur bıraktığını söyleyerek ivedilikle yeni hastane konusunu değerlendirmeye almaları gerektiğini ifade etti.
Milletvekili İlhan, “Kırşehir'in acil olarak, boş duran eski hastanesinin yerine donanımlı bir hastaneye ihtiyacı vardır. Bu konuda Sayın Bakandan Kırşehirliler adına rica ediyorum, lütfen, biraz önce gerçekten de çok elzem bir ihtiyaç olan yeni hastane konusunu çözün. Zira, vatandaş sabah karanlıkta hastane önünde beklemekten ve tedavi için il dışına gitmekten bıktı” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)