Kırşehir’in çevresinde kurulan mandıralarda gerekli ilaçlama çalışmalarının yapılmaması sonucu çok hızlı şekilde üreyen karasinekler kenar mahalle ve köylerde adeta mesken tuttu.
Sevdiğin ve Kalankaldı gibi köylerdeki mandıralardan üreyen karasinekler hem bu köylerde, hem de çevre köy ve mahalleleri istila etti. Kırşehir Belediyesi’nin cadde, sokak ve mahalleleri her gün düzenli olarak ilaçlamasına rağmen karasineklerin önüne geçilemiyor.
Sevdiğin ve Kalankaldı’da oturan vatandaşlar, karasineklerden kapı ve pencerelerini açamadıklarını, yetililere defalarca bildirmelerine rağmen ne mandıralarda, ne de köylerde ilaçlama yapılmadığını söylediler.
Kırşehir Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün şehrin etrafında ve köylerde kurulan mandıralarda gerekli ilaçlamaları yaptırarak kendilerine kara sinek ve sivrisinekten kurtarmalarını isteyen vatandaşlar, “Kırşehir Belediyesi şehrin içini ilaçlıyor. Belediye sınırları dışında ilaçlama yapmıyor. Mandıralarda üreyen karasinekler rüzgarın da etkisiyle dağılıyor. Buraları kim ilaçlayacak? Yetkili kurumların eğer ilaçlama yapmaları söz konusu değilse, mandıra sahiplerine yaptırsınlar. Koca bir yaz mevsiminde karasinek ve sivrisinekler yüzünden kapı ve pencerelerimizi açamadık. Yetkililerden yardım ve destek istiyoruz” dediler. (HABER: BEYHAN BALLI)