Vali Akın, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e açıkladı…

Kırşehir’e yapılacak yeni 
hastane ile birlikte yataklı sağlık
hizmetleri tek merkezde toplanacak 

    Vali İbrahim Akın, Ahi Evran Üniversitesi kampüsü içinde yapılması kararlaştırılan 400 yataklı hastane ile birlikte Kırşehir’in tüm yataklı sağlık birimlerinin tek merkezde toplanacağı için sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha kaliteli ve etkin bir şekilde verileceğini açıkladı.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in kurucusu Şevket Güner, İmtiyaz Sahibi Salih Güner ve Yazı İşleri Müdürü Beyhan Ballı, Cuma günü Vali İbrahim Akın’ı makamında ziyaret etti.
Bir süre önce “Kırşehir Çiğdem”in imtiyaz sahibi olan Salih Güner, ziyarette Kırşehir’in sorunlarını dile getirerek, Vali İbrahim Akın’dan çözümü konusunda yapılan ya da yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Vali Akın, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kampüsü içinde yapılması kararlaştırılan 400 yataklı yeni Devlet Hastanesi’nin 2021 Yılı Yatırım Programına alındığını belirterek, yatırım programına alınan yeni devlet hastanesi yapım işine de en kısa zamanda başlanacağını ifade etti.
Toplam yatırım bedeli 280 milyon lira olan yeni devlet hastanesinin en kısa sürede inşa edilerek, vatandaşların hizmetine sunulmasının hedeflendiğini belirten Vali Akın, “Yıkılan eski Devlet Hastanesi’nin yerine daha önce yapılması düşünülen 150 yataklı ek hastanenin mevcut 300 yataklı Devlet Hastanesi ile bütünleştirilmesinin zor olacağı, üç ayrı binada dağınık bir şekilde hizmet verilmesinin vatandaşlarımıza külfet getireceği değerlendirildiğinden Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi kampüsü içinde Tıp Fakültesi ile yeni hizmete sunulan Fizik Tedavi Merkezi’nin olduğu alanın yanındaki yaklaşık 180 dekarlık alana 400 yataklı yeni bir hastane yapılması uygun görüldü.  Böylece hem Tıp Fakültemiz, hem yeni hastanemiz, hem de Fizik Tedavi Merkezimiz aynı kampüs içinde olacak ve halkımızın hizmete ulaşması daha hızlı ve kolay olacak. Yatırım programına alınan yeni hastane binamızın proje ihalesi süreci başlatıldı. Yeni hastanemiz sadece şehrimize değil bölgeye hizmet edecek şekilde planlandı ve ona göre inşa edilecek. Hastanemiz modern donanımı, alanındaki son teknolojik yeniliklere sahip araç gereciyle, hemşehrilerimize sağlık alanında en iyi hizmeti sunacaktır. Hastanemizin şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyor, katkı veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)