Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne Ahi Evran Üniversitesi Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM) Projesi kapsamında beş yeni fizyoterapist göreve başladı. 
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle yapılan sözleşme gereği başlayan fizyoterapistler, hastaların tedavilerinde önemli çalışmalar yapacak. 
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali Güneş, “Ahi Evran Üniversitemiz tarafından yapılan pilot proje Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM) kapsamında 5 yeni fizyoterapist Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezimize hasta tedavi edecekler. Kırşehir ve çevre illerden gelen hastalarımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunumu yapmak için merkezimizde çalışmalara devam edeceğiz” dedi. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Kırşehir Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut; “Türkiye'nin en kaliteli jeotermal suyu ile hizmet veren hastanemizin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bütün çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Yeni başlayan 5 Fizyoterapistimize görevlerinde başarılar diliyorum. Sadece ilimize değil çevre il ve ilçelerimize de hizmet veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanemizde hastalarımıza en iyi sağlık hizmeti verme arzusu içindeyiz” dedi. 
JEOKAREM PROJESİ NEDİR? 
Sahip olduğu jeotermal kaynaklar sayesinde kalkınma potansiyeline sahip ama yeteri kadar gelişmemiş olan Kırşehir ilinde, jeotermal tedaviyi yüksek teknolojik donanıma sahip Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (FTR) Uygulamaları ve Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) ile birleştiren bir Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Merkezi (JEOKAREM) oluşturmak ve nitelikli sağlık hizmeti sunarak toplum sağlığını geliştirmeye katkıda bulunmak. (HABER MERKEZİ)