Doğa yürüyüşçüleri kendilerini çok güzel ağırlayan misafirperverliğinden dolayı Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın’a teşekkür ettiler…

Kırşehir’deki doğa sporcuları Akdağmadeni'nde yürüdü

Kırşehir Doğa Sporları ve Trekking Kulübü üyeleri hafta sonunda Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine giderek buradaki ormanlık alanlarda 15 kilometreyi bulan bir yürüyüş gerçekleştirdiler.
İç Anadolu Bölgesi’nin saklı cenneti olan Akdağmadeni’nde eko turizm potansiyelinin canlandırılması için başlatılan çalışmalar neticesinde doğa ve trekking tutkunları ile kampçılık alanında misafirlerini ağırlamaya devam etti.
Hafta sonu Kırşehir’den Akdağmadeni'ne giden ‘’Kırşehir Doğa Sporları ve Trekking’’ kulübü, ilçede belirlenen yaklaşık 15 km’lik parkurda doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Yapılan doğa yürüyüşüne Akdağmadeni Sağlık Yüksek Okulu ve Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu idarecileri ile Oran Kalkınma Ajansı yetkilileri de katıldı. Akdağmadeni Belediyesi de 50 kişilik grubu ilçede ağırlarken, katılımcılar doğal güzellikleri arasında unutulmaz bir günü geride bıraktılar. 
Doğa yürüyüşüne katılarak trekking kulübünü yalnız bırakmayan Akdağmadeni Belediye Başkanı Uzm. Dr. Nezih Yalçın ile Akdağmadeni Belediyesi Kültür ve Turizm Birimi rota boyunca katılımcılara Akdağmadeni hakkında detaylı bilgiler verdi. 
Belediye Başkanı Nezih Yalçın, “İç Anadolu Bölgesi’nin bozkırına inat yemyeşil sarıçam ormanlarıyla kaplı olan ilçemizde bugün Kırşehir Doğa Sporları ve Trekking kulübünü ağırladık. İç Anadolu’nun saklı cenneti konumunda olan Akdağmadeni ormanları yapacağımız profesyonel bir çalışma ile doğaseverlerin ilgilisini çekecek bir merkez haline gelecektir. Bu çalışmalar içerisinde, yürüyüş parkurları, trekking etkinlikleri, kamp alanları gibi güzel örnekler oluşturarak Akdağmadeni doğal güzelliklerini ortaya çıkarmaya planlamaktayız. Tüm Doğaseverleri İç Anadolu’nun akciğerleri olan Akdağmadeni’ne bekliyoruz’’ dedi.
Kırşehir Doğa Sporları Kulüp Başkanı Hikmet Gözübüyük te yapmış olduğu açıklamada, “Bugün Orta Anadolu’nun en güzel ormanlarının bulunduğu doğasının, coğrafyasının yürümeye çok müsait olduğu Akdağmadeni ilçemize geldik. Belediye Başkanımız ve yerel halk sağ olsunlar bizleri çok sıcak karşıladılar. İklimi ve coğrafyasıyla bizleri büyüleyen Akdağmadeni özellikle kampçılık ve doğa yürüyüşü için çok müsait imkanlar sunuyor. Bugün akciğerlerimizi tamamen temizledik. Başta Belediye Başkanımız Dr. Nezih Yalçın olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyor, tüm doğaseverlerin Akdağmadeni’ni görmelerini tavsiye ediyorum.’’ dedi. 
Kırşehir Doğa Sporları Kulübü üyelerinden Fevzi Çatar ise, “Benim güzel memleketim, güzellikleriyle, havasıyla, buz gibi sularıyla ve sıcakkanlı misafirperver insanlarıyla benim şirin Akdağmadenimizi Kırşehir Doğa Sporları ve Trekking grubu olarak ziyarete gittik. Akdağmadenimizin mis kokulu çam ağaçları arasında yaklaşık 15 km doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Bizimle beraber yürüyerek bizleri onurlandıran Belediye Başkanımız Dr. Nezih Yalçın Beye, Başkan Yardımcısı Mustafa Akpınar beye, çok değerli belediye meclis üyelerine, yürüyüş esnasında özveriyle fotoğraf çekimlerimizi yapan Mehmet Doğan kardeşime, saygıdeğer üniversite yetkililerine ve basın mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri güler yüzle karşılayan ve ikramlarıyla bizleri ağırlayan sayın Belediye Başkanımıza ve çok kıymetli Belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Kırşehir’de görev yapan bir Akdağmadenli olarak memleketimle her zaman olduğu gibi gurur duydum. İnanıyorum ki Akdağmadeni bundan sonra doğa yürüyüş kulüplerinin vazgeçilmez rotalarından biri olacağına inanıyorum. Akdağmadeni ilçemizin ekonomisine de katkısı olacak bu tür etkinlikleri yürekten destekliyor ve yeni etkinliklerde görüşmek üzere saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız” diye konuştu. 
Kır-Dost trekking kulübünün düzenlemiş olduğu ve Fevzi Çatar rehberliğinde 15 kilometreyi bulan doğa yürüyüşü Beşoluk mevkiinde son buldu.  (HABER: NECLA BAĞCI)