Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı ile İl Müdürü Kenan Şahin'in koordinatörlüğünde kontrol ekiplerince ilimizde bulunan eğlence yerleri ve alkollü içecek satış yerleri gıda güvenliği açısından uygunluğu denetlendi.
İlimizde bulunan 100’ün üzerinde eğlence yerleri ve alkollü içecek satış yerleri asgari teknik ve hijyenik koşullar kontrolünün yanı sıra kaçak ve sahte ürünlere yönelik etiket ve bandrol kontrolleri yapıldı, yapılan denetimler sonunda olumsuz bir duruma rastlanmadı.
Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Şahin denetimlerin ardından yaptığı açıklamada; “Halkımızın daha güvenilir ve sağlıklı gıdaya ulaşımı açısından bu kontroller rutin şekilde yapılmaktadır. Yeni bir yıla girerken gıda güvenliği açısından vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bazı hususular bulunmaktadır. Alkollü içeceklerinin sahte veya kaçak olduğunu anlamakta kokusu, rengi ve tadı fikir vermeyeceği için tüketicinin ürün satın alırken ambalaj üzerindeki etiket bilgilerine mutlaka dikkat etmesi gerekmektedir. Alkollü içecek şişesinin üzerinde bakanlık onaylı kayıt numarası olup olmadığına mutlaka bakılmalıdır. Ambalaj üzerinde TAPDK bandrolünü görmeli, Alkollü içeceklerin orijinal ambalajında olup olmadığına dikkat etmelidir. Şüphe arz eden durumlarda veya kaçak ya da sahte Alkollü içeceklerin rastlanılması durumunda ise vatandaşlarımız 7 gün 24 saat hizmet veren Alo 174 Gıda Hattını mutlaka aramalı şikâyetlerini bildirmelidirler. Bu vesile ile yeni bir yıla girerken halkımızın yeni yılını tebrik eder, tarım açısından bereketli ve bol kazançlı bir yıl olmasını dilerim.” dedi. (HABER MERKEZİ)