Vali Akın: “En iyi denetim ise herkesin kendi kendini denetlemesidir”

Kırşehir’de yarın korona denetimi var

Kırşehir Valiliği, İçişleri Bakanlığı’nın Kovid-19 denetimi genelgesi çereçevinde yarın il genelinde yoğun bir denetim yapacak.
İçişleri Bakanlığı’nın Valiliklere, “Kovid-19 Tedbirleri Kapsamında 4 Eylül 2020 Denetimi" başlıklı genelge gönderildi. Genelgeye göre yarın Türkiye genelinde vali, kaymakam, belediye başkanı, muhtar ve kolluk birimlerinin katılımıyla Kovid-19 tedbirleri denetlenecek.
Vali İbrahim Akın, son günlerde Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir genelinde artış eğilimine giren koronavirüse karşı her türlü tedbiri aldıklarını, zaman zaman da yoğun bir denetim gerçekleştirdiklerini belirterek, Kırşehir halkının alınan kararlara uymalarını, özellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmelerini istedi.
Herkesin kendi tedbirini alarak salgının üstesinden gelineceğini ifade eden Vali İbrahim Akın, “Mart ayından bu yana koronavirüs ile mücadele etsin şekilde devam ediyor. Bu çerçevede ciddi kararlar alınarak uygulamaya geçiyor. Maske, mesafe ve temizlik en önemli üç kural. Vakalarda artış eğilimi olduğunu biliyor ve görüyoruz. Son günlerde kalabalık ortamlar ve özellikle düğünler bu virüs sayısını arttırdığı gözlemleniyor. En iyi denetim ise herkesin kendi kendini denetlemesidir diyoruz. Bu nedenle düğün ve nişan gibi etkinliklere yönelik bir kısıtlama getirildi. Biz de bir fırsatta denetimler yaparak alınan kararlara herkesin uymasını sağlayacağız” dedi.
Öte yandan Kırşehir Belediyesi de Belediye hoparlöründen sık sık koronavirüsü karşı uyarıcı ilanlar okuyarak vatandaşları maske, mesafe ve temizlik kurullarına uymaları çağrısında bulunuyor. (HABER: BEYHAN BALLI)