Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.
Bakan Koca, 27 Şubat-5 Mart haftasında illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 vaka sayısının güncel haritasını paylaştı. Buna göre vaka sayısı her 100 bin kişide İstanbul'da 111,57, Ankara'da 54,83, İzmir'de 66,47 oldu. Karadeniz illerindeki yükseliş durdurulamazken ilk 3 sırada Samsun, Sinop ve Giresun yer aldı.
Bir önceki hafta 21,89’luk oranla orta riskli (sarı renkli) iller arasındaki yer alan Kırşehir, geçen hafta sonundaki değerlendirmeler sonunda yüzde yüze varan bir artışla yüzde 40.32’ye yükseldi ve yüksek riskli (turuncu renkli) iller arasına katıldı.
Orta riskli iller arasında bulunduğu için bazı yasakların kaldırıldığı Kırşehir’de vaka sayısının bir hafta içinde yüzde 100’e varan bir artış kaydetmesi vatandaşları tedirgin ederken, Vali İbrahim Akın, Kırşehir halkının koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlere uymalarını isteyerek, kısıtlamaların yeniden gündeme gelmesine engel olmak için tüm vatandaşlardan kurallara uymasını istedi. (HABER: BEYHAN BALLI)