Vali Akın’dan uyarı…

“KIRŞEHİR'DE VAKA SAYILARINDA ARTIŞ VAR”

KIRŞEHİR'DE koronavirüs vaka sayısında artış olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, "Kamu sağlığını tehdit eden kişileri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.
Vali İbrahim Akın, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz ve beraberindeki il protokolü Terme ve Ankara Caddesi'nde maske denetimi gerçekleştirdi.
Berber, çay ocakları, dönerci gibi işletmeleri gezen Vali Akın, işyeri sahiplerine maske, sosyal mesafe ve hijyenik kurallarına uyulması gerektiğini hatırlattı.
Vali Akın gazetecilere yaptığı açıklamada," İlimizde vaka sayılarında artış görüyoruz. Maalesef bu artışı henüz aşağıya çekebilmiş değiliz. Düşüş eğilimi göstermiyor aksine artış eğilimi devam ediyor. Bizler vatandaşın kamu sağlığının korunması adına elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyor gerekli tedbirleri almaya ve uygulamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın son derece duyarlılık göstermesi önemli. Yaptığımız denetimlerde daha çok ikaz edici, özendirici, uyarıcı olmaya gayret gösterdik ama geldiğimiz noktada bunun yeterli olmadığını görüyoruz. Bazı vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermeyerek hatta sorumsuzluk örneği sergileyerek vakalı olduklarını bile bile dışarı çıktıklarını kalabalıkların içerisine girdiklerini görüyoruz. Kamu sağlığını tehdit etmekten çekinmeyen bu vatandaşları Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz" diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)