Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Adına Yasin Yavuz Başkan

KIRŞEHİR'DE VAKA SAYILARI DÜŞÜYOR

Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Adına bir açıklama yapan Başkan Yasin Yavuz, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın son yaptığı açıklamada, " Türkiye genelinde vaka sayısı düşüyor" sözlerinin sevindirici olduğunu, Kırşehir’de de vaka sayısının düşmeye başladığını açıkladı.
Başkan Yasin Yavuz, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Sağlık Bakanımızın açıkladığı bu olumlu tablo Kırşehir'de yaşanan vaka sayıların da da görülüyor. Son günlerde Kırşehir' de 1000' in altına düşen aktif vaka sayısının düşüş eğiliminde olması en çok salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarımızı sevindiriyor. Vaka sayılarının düşmesi ve salgını önlemek için son günlerde ciddi tedbirler alan; başta Sayın Valimiz İbrahim Akın olmak üzere İl Sağlık Müdürü, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Belediye Başkanları, Hastane Başhekimleri, İlçe Kaymakamları'na, İl Hıfzıssıhha Kuruluna teşekkür ediyoruz.
“Burada Kırşehir Sağlık Çalışanlarımız için ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Özellikle son birkaç aydır birçok kurumda esnek çalışma olmasına rağmen, izin sezonu olmasına rağmen hiç bir izin kullanmadan gecesini gündüzüne katarak birçoğu ailesinden uzak yurtlarda kalıyor. Ailesinden ve sosyal hayattan uzak, sıcak aylarda insanlar maske takmaya bile imtina ederken sağlık çalışanlarımız saatlerce maske, tulum, gözlük gibi ekipmanların içerisinde çalışmak zorundalar. Sağlık Çalışanlarımız, yakın akrabalarının dahi kendini korumak için uzak durduğu Koronavirüs'lü (covid-19) hastaların hayatta kalması için, sağlığı için sizlerden uzak adeta bir savaş veriyorlar. Sağlık il müdürlüğünde görevli, Müdüründen Hizmetlisine birçok arkadaşımız son dönemde gece gündüz demeden ciddi bir filyasyon çalışması yapıyor. Koronavirüse yakalanan yoğun bakımda dahil tedavi gören, atlatan bir çok arkadaşlarımız var. Lütfen bizlerde Kırşehirli vatandaşlar olarak pandemi ile ilgili devletimizin yaptığı uyarılara uyalım. Maske, Mesafe, Hijyen gibi kurallara riayet edelim. Havalar soğuduğu için kapalı alanlarda gerekli olmadıkça yoğunluk oluşturmayalım. Dairemizi, işyerimizi bol bol havalandıralım. Koronavirüsünü rehavete kapılmadan başta okuma ve kültür düzeyi yüksek olan ilimiz Kırşehir' den olmak üzere Ülkemizden; sağlık çalışanı, esnafı, kamu görevlisi, işçisi, çiftçisi, ev hanımı kısacası toplumsal bir bilinçle hep birlikte uzaklaştıralım.” (HABER:NECLA BAĞCI)