Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı…

Kırşehir’de vaka artışı olan iller arasında!..

Bilim Kurulu toplantısının ardından kameraların karşına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedbirleri kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanı Koca özellikle Türkiye'de vaka bazlı neredeyse bütün illerde arttığını, ortalamanın da üzerinde ciddi bir artış içinde olduğunu, en üstte Mersin, Edirne, Kocaeli, Bursa, Kırşehir, Hatay, Osmaniye, Adana'nın yüksekliğini işaret etti.
Son günlerde Kırşehir’de koronavirüs vakalarının arttığı ve pek çok kişinin hayatını kaybettiği bilinen bir gerçek olarak dikkat çekerken, Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut başta olmak üzere pek çok kişi ve kuruluşun yoğun çalışmalarına ve denetimlerine rağmen, kısıtlamalara ve kurallara uymayarak ya da hastalığı ciddiye almayarak yaşantısına devam edenlerin yüzünden vaka sayısında büyük artış olduğu gözlemleniyor. 
Kırşehir’i de vaka sayısı yüzde 50 oranında artan iller arasında gösteren Sağlık Bakanı Koca, ''Birçok ülkenin aksine Türkiye sağlık sistemi pandemiyi sürpriz olarak karşılamadı. Daha önce uygulamaya koyduğumuz ulusal hazırlık planı çerçevesinde proaktif davranmaya gayret ettik. Yoğun bir mücadele dönemine girdik. Pandemi hastaneleri, acil hastanelerin devreye alınması, pozitif vakaların izolasyonu, temaslı takibi, yaşlı ve genç nüfusun sokağa çıkmasının kısıtlandırılması, okulların uzaktan eğitime geçmesi hayatın hemen her yönüne çok çeşitli tedbirler hayata geçirdik" ifadelerini kullandı. 
KIRŞEHİR’DE DENETİMLER DAHA DA ARTTIRILACAK
İçişleri Bakanlığının genelgesi çerçevesinde tüm ülkemiz genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de 4 gün süresince Vali İbrahim Akın’ın başkanlığında oluşturulacak bir heyet şehrimizdeki başta pazar yerleri, toplu ulaşım araçları ve alışveriş merkezleri olmak üzere vatandaşların kalabalık bulunduğu yerlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamındaki tedbirlere uyulup uyulmadığı yoğun şekilde denetlenecek.
26­-27­-28­-29 Kasım'da Kırşehir’de yapılacak denetimler sırasında temizlik, maske ve mesafe kuralları, kontrol edilecek toplu ulaşım araçlarında, yolcu kapasite sınırlaması, HES kodu uygulaması, maske takma zorunluluğu, gerekli hijyen, temizlik tedbirlerinin alınıp alınmadığı denetlenecek. (HABER: BEYHAN BALLI)