DÜNYA’DA başlayan ve geçtiğimiz Mart ayında ülkemizde ilk vakası görülen koranavirüsle ilgili mücadele her alanda devam ederken, Kırşehir’de sportif faaliyetler de bu süreçte her dalda tek tek başladı.
Kırşehir’de sporda normalleşme adımlarını uygulayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü normalleşme sürecine uygun olarak çocuk ve gençlerin katılımını sağlamaya başladı.
Halka spor yapma alışkanlığı kazandırmak sağlıklı bir toplum oluşumuna katkı vermek üzere çalışmalarını yoğunlaştıran Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı spor eğitmenleri gözetiminde Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve Kırşehir Valiliği ile koordineli bir şekilde uygulanmaya başlanan normalleşme sürecine uygun şekilde spor faaliyetlerini sosyal mesafeye kuralına uyarak sürdürüyor.
Basketbol, hentbol, voleybol başta olmak üzere bazı dallarda maskeli ve sosyal mesafeye uyarak hafif egzersizlerle yapılan çalışmalar, yoğunluk oluşturmadan birkaç seans şeklinde tamamlanıyor. Spor eğitmenler, halkla spor yaparken doğru egzersiz yapma konusunda da bilgiler aktarırken, koronavirüs salgınına karşı sosyal mesafe, maske ve temizlik konusunda uyarıyor. Haber: SALİH GÜNER