Kırşehir’de faaliyet gösteren Optikler, 1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler gününü kutladı. 
Pandemi kurallarına uygun olarak az katılımla gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile devam etti. 
Kırşehir’de faaliyet gösteren tüm optisyenlerin ve gözlükçülerinin gününü kutlayan Optisyenler Odası Kırşehir İl Temsilcisi Gönül Karabulut yaptığı konuşmada, optisyenlik mesleğinin önemine dikkat çekti.
Kırşehir’de ilçeler dahil faal optisyen sayısının 21 olduğunu ifade eden Gönül Karabulut, optisyenler Günü dolayısıyla gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Ülkemizde 1 Haziran Gözlükçüler ve Optisyenler günü ilk olarak 2009 kutlanmaya başlamış ve devam eden yıllarda düzenli olarak kutlanmaktadır. Bizler optisyen ve gözlükçüler olarak toplum göz sağlığını yükseltmek adına hizmet veren sağlık sektörü mensuplarıyız. Ülkemizdeki bütün optisyenlik müesseseleri Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış olup, meslektaşlarımız sağlık meslek mensupları sınıfındadırlar. Gözlükçüler 2017 yılında Türk Optisyen Gözlükçüler Birliği kanununun meclisten geçmesinin ardından ülkemizde kamu kurumu niteliğinde birlik ve odalara bağlı müesseseler olarak hizmet vermeye devam etmektedirler. Gözlükçülük mesleği hiç şüphesiz insan sağlığına direk etki ve hizmet eden mesleklerin en önemlilerindendir. Günümüzde gözlük milyonlarca insanın hayatını devam ettirebilmesi ve hayat konforunu düşürmeksizin görme ihtiyacı için vazgeçilmez bir tıbbi cihazdır. Yaptığımız iş aslen bir sağlık mesleği olsa da, görmek herkesin hakkı anlayışı ile işyerlerimizde güne başlayarak her mesleğin yardımcısı oluveririz.
Vatandaşlarımızın son yıllarda göz ve görmeye verdiği önem hızla artmakta iken optisyenlik müesseseleri de bu oranda hizmet kalitelerinin arttırmakta ve insanların daha kaliteli ve konforlu bir yaşam sürmeleri için mücadele etmektedirler.Gözlük artık tüm dünyada çağdaşlığın bir sembolü haline gelmektedir. Bu sembolü üreten ve insanların hizmetine sunan kişilerin böylesine özel bir günü kutlayacak olması bir optisyen ve gözlükçü olarak bizlere mutluluk vermektedir.Ülkemizde gözlükçülük mesleği ile hizmet veren tüm meslektaşlarımın bu özel günlerini canı gönülden kutlarım. Nice 1 Haziranlara daha coşkulu ve bir arada büyük kalabalıklarla kutlamak umudu ile. Sağlıklı günler dilerim.” (HABER: BEYHAN BALLI)