Fırıncılar zam peşinde, yetkililer seyrediyor, vatandaşlar isyan ediyor!..

KIRŞEHİR’DE KALİTESİZ VE BOZUK EKMEK ÜRETİMİ ARTTI!..

SON günlerde şehrimizde üretilen ekmeklerin bozuk ve kalitesiz olması vatandaşların yoğun tepkilerine neden oluyor.
Şehir dışındaki tüm fırınlarda ekmek üretildiğini, şehir içindeki fırınlarda da pide, ve somun üretildiğini, ancak son haftalarda ekmekte kalitenin giderek bozulduğunu belirten vatandaşlar Kırşehir Valiliği’ni ve Belediye Başkanlığı’nı bu konuda göreve davet etti.
Kendilerine kalitesiz ekmek yediren fırıncılara Kırşehirliler büyük tepki göstererek, şunları söylediler:
“Şehrimizdeki fırıncılar, yıllardır bize kalitesiz ve bozuk ekmek yedirirken, Kırşehir Belediyesi ve Kırşehir Valiliği bütün bu yaşananları seyrediyor. Şehirde birkaç fırıncı, şirketleştikleri için ne yazık ki yıllardır doğru düzgün kaliteli bir ekmek yiyemiyoruz. Biz sürekli kalitesiz, bozuk, gramajı eksik ekmek yemek zorunda mıyız? Bizim bu ekmek sorunumuza kim çare bulacak? Fırıncıların son aylarda sürekli zam talebinde bulunduklarını ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları birliği Başkanı Bahamettin Öztürk’ün bunu kabul etmediğini duyuyoruz. Fırıncılar maliyetleri bahane ederek ekmek fiyatlarında artış yaparken, kaliteli ekmek üretmeye yanaşmıyorlar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, fırınları hiç denetliyor mu? Kaç denetim yaptı, kaçına işlem yaptı bilmiyoruz. Çevre illere gittiğimizde orada ekmeklerin daha kaliteli ve sıcak olduğunu görüyoruz. Kırşehir’de şehir dışında bayat, bozuk, hamur, yanık, eğik bükük ekmek üretilerek vatandaşa yediriliyor. Kırşehir’in il yöneticileri, oda başkanları, hatta fırıncılar şöyle çevre illere bir baksınlar. Kayseri, Konya, Nevşehir, Aksaray, Yozgat, Ankara gibi tüm illerde şehir merkezinde kaliteli, sıcak, taze ve kaliteli ekmek üretilirken Kırşehir’de neden şehir içinde bizler kalitesiz ekmek yemeye mecbur ediliyoruz? Bu anlamakta güçlük çekiyoruz. Kırşehir’de şehir dışında bayat, bozuk, hamur, yanık, eğik bükük ekmek üretilerek vatandaşa yediriliyor. Bu durum özellikle hafta sonları daha da belirginleşiyor. İlimizin değerli yöneticileri isterlerse şöyle fırınları bir denetlesinler, görsünler ekmeğin hangi şartlarda ve ortamda üretildiğini. Bizlerin suçu Kırşehir’de yaşamak mı? Biz de artık kaliteli ekmek yemek istiyoruz. Yetkililer bu konuda ne yapacaklarsa yapsınlar, bu sorunumuzu çözsünler. ”
Kırşehir halkının kaliteli ekmek yemesi konusunda Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı üyelerini bu konuda hiç uyarmamaları tepkilere neden oluyor.
Birkaç ay önce 59 kuruşa kadar düşen ekmeğin 1 lira 25 kuruştan satıldığını, ancak buna rağmen zarar ettiklerini gerekçe gösteren fırıncılar, “Un, elektrik, doğalgaz, akaryakıt gibi temel girdilere gelen yüksek orandaki zamlar nedeniyle zor durumdayız. Artık zam kaçınılmaz oldu” diye konuştular. (HABER: BEYHAN BALLI)