Vali Akın: “Aile içi şiddetin nedenlerini de ortaya çıkarıp üzerinde çalışmak son derece önemlidir”

KIRŞEHİR’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDET MASAYA YATIRILDI

Kırşehir’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Vali İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.
İlimizde aile içi şiddetle mücadelede yürütülen çalışmaların değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İbrahim Akın, kadına şiddetle mücadele konusunun dünyada olduğu gibi ülkemizin de gündeminde olduğunu söyledi.
Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesi için başta kamu kurumları olmak üzere ilgili kesimlerin önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Vali İbrahim Akın; “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi için hem Ulusal hem de Genel Eylem Planı mevcut. Bu planlar doğrultusunda ilgili kurumlarımızca gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Valiliğimiz koordinasyonunda kurumlar arasında görev paylaşımı yapıldı. Bu çerçevede çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Bugünkü toplantıda da ilimizde kadına şiddeti önlemek için neler yapıldı, neler yapılması gerekiyor, bunları gözden geçireceğiz. Bütün bu çalışmalarımızın amacı, toplumumuzu yakından ilgilendiren vakaları ortadan kaldırmaktır. Aile içi şiddetin nedenlerini de ortaya çıkarıp üzerinde çalışmak son derece önemlidir.” dedi.
Toplantı, yapılan sunumların ardından kadına yönelik şiddet hususunda kurumlarca yürütülen çalışmaların görüşülüp değerlendirilmesi ile sona erdi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Baykara, ilgili kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. (HABER MERKEZİ)