Vali Akın: “Evde izolasyona aldığımız vatandaşlarımızın dışarı çıktığını tespit ettiğimizde hem idari para cezası uyguluyor, hem de salgını yaymaktan Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunuyoruz”

KIRŞEHİR’DE İZOLASYONA UYMAYANLARA CEZA

Kırşehir’de Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine yönelik Vali İbrahim Akın başkanlığında denetim yapıldı.
İş yerleri, caddeler ve insanlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de gerçekleştirilen denetimlere Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, İl Sağlık Müdürü Ali Bulut, Kırşehir TSO Başkanı Mustafa Yılmaz ve genel kolluk birimleri katıldı.
İş yerlerini gezerek vatandaşlarımıza Koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda hatırlatmalarda bulunan Vali İbrahim Akın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi ülkemizde Mart ayından bu yana Koronavirüsle mücadele konusunda önemli kararlar alarak uygulamaya koyuyoruz. Son zamanlarda ilimiz yöneticileri, ilgili kurum amirleri ve tüm kolluk birimleri ile denetimler gerçekleştirmek üzere sahadayız. Bu yaptığımız denetimlerde salgın hastalığın bitmediğini, toplum sağlığını korumak için tedbirlere mutlaka riayet edilmesi gerektiğini vatandaşlarımıza anlatıyoruz.” dedi.
Vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına her türlü gayreti gösterdiklerini, gerekli tedbirleri alarak uygulamaya çalıştıklarını belirten Vali Akın, “Aldığımız tedbirlerin uygulanmasında şüphesiz ki vatandaşlarımızın da bu konuda sorumluluk hissederek duyarlılık göstermesi son derece önemlidir. Bütün vatandaşlarımızın kendi kendinin denetçisi olması gerekmektedir. Salgınla mücadelede temel unsur olan maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka riayet edilmelidir. İlimiz genelinde evlerimiz hariç tüm alanlarda maske takma zorunlu hale getirildi. Bugüne kadar yaptığımız denetimlerde vatandaşlarımızı hep uyardık, hatırlatmalarda bulunduk. Fakat, geldiğimiz noktada bunun yeterli olmadığını gördük. Bundan sonra daha kararlı, etkili ve caydırıcı bir denetim yapmaya özen göstereceğiz. Yaptığımız bu işlemlerin tamamı vatandaşlarımızın sağlığını korumak içindir. Vatandaşlarımızdan da bu konuda bizlere yardımcı olacağına inanıyorum.” dedi.
Sağlık Bakanlığımızın uygulamaları doğrultusunda pozitif hastanın sağlığı ağır değilse bu hastaların tedavilerine evlerinde devam edildiğini ifade eden Vali Akın, şöyle devam etti:
“Bu vatandaşlarımızı günlük olarak emniyet, jandarma ve sağlık teşkilatından oluşan denetim ekiplerimizle hem telefondan hem de evlerine giderek kontrol ediyoruz. Yapılan denetimler sonucu bazı vatandaşlarımızın kurallara uymadığına şahit oluyoruz. Herkes birbirinin sağlığından sorumludur. Bu nedenle evde izolasyona aldığımız vatandaşlarımızın dışarı çıktığını tespit ettiğimizde hem idari para cezası uyguluyor, hem de salgını yaymaktan Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan izolasyonda olup da dışarı çıkan hastaları gördükleri halinde 112, 155 ve 156’yı arayıp ihbar etmelerini istiyoruz. Ayrıca, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden de ihbarda bulunma imkanı mevcut. İzolasyonda bulunan vatandaşlarımızdan kendilerine verilen talimatlara mutlaka riayet etmeleri, sağlık birimlerimizin bilgisi olmadan hastaneye dahi gitmek için evlerinden çıkmamalarını, gerekirse evlerine hekim gönderip, hekimin tavsiyeleri doğrultusunda ihtiyaç varsa hastaneye yatışlarının sağlık ekipleri nezaretinde yapılmasını sağlayacağımızı bilmelerini isterim. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız dışarı çıkmak zorunda kaldıkları zaman, işlerini bir an evvel halledip tekrar evlerine dönsünler. Yine, gençlerimiz de aynı şekilde salgın hastalığa karşı dikkatli olsunlar. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Koronavirüs salgınına karşı ülkemiz genelinde ve ilimizde topyekûn bir mücadele örneği sergilemekteyiz. İlimizin tüm dinamikleri ile birlikte bu konu hakkında toplumda farkındalık oluşturmalıyız. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek beklediğimizi, maske, mesafe ve temizlik konularına tüm hemşehrilerimizin hassasiyet göstermelerini bekliyorum. Aldığımız bu tedbirlerle salgınla mücadelede en kısa sürede başarılı bir noktaya geleceğimize inanıyoruz.”
Vatandaşlara ve işyeri sahiplerine çeşitli uyarılarda bulunan Vali Akın, denetimlerin il genelinde daha etkin olarak devam edeceğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)