Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen değerlendirme sonucu, Kırşehir’deki 6 okul “Beslenme Dostu Okullar” sertifikası almaya hak kazandı.

Kırşehir Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflendi. Beslenme Dostu Okul Programı Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve/veya kamu; okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsadı. Bu kapsamda 2014 yılında Beslenme Dostu Okul Programına başvuran Kırşehir Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 6 okula Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, Milli Eğitim Müdür Yrd Murat Muhsin Kaya, Şube Md. İbrahim Doğan ve okul müdürlerinin katılımları ile “Beslenme Dostu Okul” sertifikaları törenle verildi.
Kırşehir’de, ”Beslenme Dostu Okul” sertifikası almaya hak kazanan okulların isimleri şöyle:
Meral Kılıçözü Anaokulu, Zernişan Vakkas İlköğretim Okulu, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, Dr. Bektaş Türkmani İlköğretim Okulu, Kaman Anadolu Öğretmen Lisesi ve Türk Telekom Osman Kulaksız Tarım Meslek Lisesi.