Bir günde 4 bine yakın kişi koranavirüse karşı ilk aşılarını yaptırdı

Kırşehir’de aşı olanların sayısı hızla artıyor

14 Haziran Pazartesi günü itibarıyla 40 yaş üstü vatandaşlar ile SGK’lı çalışanların da aşılanma programına alınması ile birlikte Türkiye genelinde aşı olan vatandaşların sayısında ciddi artışlar görülmeye başlandı.   
Türkiye'de 14 Ocak'ta başlayan Covid-19 aşılama programı kapsamında bugüne kadar iki doz aşıyı olanların sayısı 14 milyon 120 bin 068’ya ulaşırken, Kırşehir’de bu sayı 52 bin 696 olarak gerçekleşti.
Bugün saat 14.41 itibariyle Türkiye genelinde birinci doz aşı olanların sayısı 24 milyon 078 bin 238, ikinci doz aşı olanların sayısı 14 bin 120 bin 086 olmak toplam yapılan aşı sayısı üzere 38 milyon 198 bin 324 oldu.  
Koronavirüs salgınında kademeli normalleşme devam ederken vatandaşlara vurulan Covid-19 aşı sayısında da ciddi bir artış yaşanıyor. Türkiye genelinde bir günde 1 milyondan fazla kişi aşı yaptırırken, Kırşehir’de bu rakam birinci doz için 4 bine yaklaşıyor. 
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aşı vurulan alanların sayısının arttırılması, ayrıca sağlık ocaklarında da aşıların devam etmesi nedeniyle vatandaşların beklemeden kısa sürede aşılarını yaptırabiliyor.
Bu arada Kırşehir Sağlık Müdürlüğü tarafından Cacabey Meydanı’na aşı standı kuruldu, isteyen vatandaşlar hastane ya da aile sağlığı merkezlerine gitmeden burada da aşı vurulabiliyor. Sağlık Müdürlüğü ekipleri sırası gelen vatandaşları Cacabey Meydanı’nda ki aşı standında aşı olmaya davet etti. 
Kırşehir Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut’un gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e verdiği bilgiye göre,  Kırşehir il genelinde birinci ve ikinci doz aşısı vurulanların sayısı 137 bin 734 oldu. Bunun 85 bin 038’i birinci doz aşı yaptıranlar olurken, 52 bin 696’sı da ikinci aşısını yaptıranlar olarak tespit edildi.  (HABER: BEYHAN BALLI)