Vali İbrahim Akın, Pazar Yerinde Koronavirüsle (Covid-19) ile mücadele kapsamında denetimlerde bulundu.
Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler konusunda yapılan denetimlere Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz ve Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı katıldı.
Pazarcı esnafı ve pazar yerine alışveriş için gelen vatandaşlarımıza Koronavirüs salgını ile mücadelenin en etkili 3 kuralının maske, mesafe ve temizlik olduğu hatırlatılan denetimlerde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse karşı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de önemli tedbirler alınarak uygulamaya konulduğunu söyledi.
Halk pazarlarının vatandaşlarımızın yoğun olarak bir araya geldiği yerlerden biri olduğunu, bu sebepten dolayı pazarlarda Koronavirüs tedbirlerine mutlaka riayet edilmesi gerektiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Salgın hastalıkla topyekûn bir mücadele vermekteyiz. İlimizde Koronavirüs ile mücadele kapsamında önemli kararlar alıyoruz. Bu kararların uygulanmasına ilişkin bütün kamu kurum ve kuruluşlarımızla denetimler yapıyoruz. Bugün de, insanlarımızın yoğun olarak bulunduğu pazar yerindeyiz. Pazarlarda alınan tedbirlere mutlaka uyulması, maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka riayet edilmesi hususlarında vatandaşlarımıza hatırlatmalarda bulunuyoruz. Pazar yerlerinde tezgâhlar arasına mesafe konulması, vatandaşlarımızın birbirine yakın durmamaları, pazar yerlerine maskesiz girilmemesi gibi konularda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Hepimiz birbirimizin sağlığından sorumluyuz. Bu bilinçle hareket ederek salgınla mücadelemizi devam ettireceğiz.” dedi.
Denetimler sırasında vatandaşlarımız ve pazarcı esnafı ile sohbet eden Vali Akın, koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda bazı hatırlatmalarda bulundu. (HABER MERKEZİ)