Kırşehir'de aşılama çalışmaları hızla devam ederken aşı haritasındaki rengimiz maviye döndü...Hedef %100 aşılama... 
Kırşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, “Kırşehir artık MAVİ! Ama yetmez, hedefimiz yüzde 100 olmak ve eksik doz aşılarımızı tamamlamak. Bu güce güvendiğiniz için teşekkürler Kırşehir. Bütün halkımızı aşı olmaya davet ediyoruz” dedi.
Sağlık Müdürü Ali Bulut, Kırşehir’de COVID’ten dolayı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 30 civarında vatandaşın tedavi gördüğünü de belirterek, “Hastanede yatan hastalarımızın büyük kısmını ya aşı olmamış, ya tek doz aşı olmuş, ya da ikinci dozu yeni olmuş kişiler oluşturuyor. Bu durum gösteriyor ki iki doz aşıyı tamamlayanlar bu hastalığa yakalanmıyor. Halkımızı mutlaka iki doz aşı olmaya devam ediyoruz” dedi. 
Bu arada Kırşehir halkını aşılamaya davet eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Kırşehir ve Kastamonu’nun da düşük riskli iller arasında yerini aldığını duyurdu. 
Bakan Koca, “Haritada iki şehrimiz daha Mavi. Salgın hastalığa karşı karar veren Kırşehir ve Kastamonu illerimiz de ilk doz aşıyı olma oranları yüzde 75’in üzerinde. Düşük riskli il sayımızı 36’ya yükseliyoruz. Bu güce güvenin” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)