Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sorunlar ve sıkıntılar artıyor!

KIRŞEHİR'İN BAŞARILI BİR 
HEKİMİ DAHA İSTİFA ETTİ 

Son aylarda sorun ve sıkıntıların giderek arttığı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı önemli branşlarda doktor sorunu bulunurken, pek çok başarılı doktorun da tek tek istifa ederek, ya da tayinlerini başka illere yaptırarak Kırşehir’den ayrılmaları hastaların tetkik ve tedavilerini yaptıramamalarına, dolayısıyla çevre illere gitmek zorunda kalmalarına neden olduğunu bildiriliyor.
Birkaç ay önceye kadar 10’dan fazla kardiyoloji doktorunun hizmet verdiği, pay-pas ameliyatlarının da yapılabildiği Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların tek tek ayrılıp başka illere gitmesi ile doktor sayısının 6’ya düştüğü öğrenildi.
Kırşehirli hemşehrilerine hizmet vermek üzere Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne isteyerek gelen kardiyolog Ahmet Kıvrak’ın şehrimizden ayrılmasının ardından bu kez de kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Serkan Sivri’nin ayrılması Kırşehir’de üzüntü ile karşılandı.
Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği, sosyal medya hesabından Dr. Serkan Sivri’nin Kırşehir’den ayrıldığını paylaşırken, şu ifadelere yer verdi:
“Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kardiyoloji Hekimi olarak görev yapan Doç. Dr. Serkan Sivri’nin geçtiğimiz hafta hem hastanedeki görevinden hem de memuriyetten istifa etmişti. Kırşehir'den maalesef donanımlı hekimler, sağlık personeli sessiz sedasız bir bir görevinden ayrılıyor. Geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan başarılı Kardiyoloji hekimi Doç. Dr. Serkan Sivri VM Medical Park Samsun Hastanesi ile anlaşarak hasta kabulüne başladı. Kendisine yeni iş hayatında başarılar diliyoruz.”
Dr. Serkan Sivri’nin doçentliğini kazanmasına rağmen kadrosunun verilmediği için Kırşehir’den ayrılmak zorunda kaldığı iddiaları dile getirilirken, kısa bir süre önceye kadar Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ani kalp krizi acil müdahalelerinde gerek anjiyo ve stent yoluyla yaşam kurtarma, gerekse bunun mümkün olmadığı ya da anjiyo esnasında damar yırtılmalarında ikincil bir müdahale ile kalp cerrahisinin, baypas işlemlerinin hemen devreye girebildiği hastanelerden biri iken giderek bu konumdan uzaklaşmasının en büyük sıkıntısını da Kırşehir’deki kalp hastalarının yaşayacağı ortada duruyor.
Bu arada Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan pek çok doktorun yaşadıkları sorunların artması nedeniyle ya başka illere tayin istedikleri, emeklilik yaşı dolanların da önümüzdeki süreçte hastanedeki görevlerinden ayrılarak emekli olmayı düşündükleri, bunun da Kırşehir’de halkın sağlıkta büyük sorun ve sıkıntılarla karşı karşıya kalmasına yol açacağı bildirildi. (HABER: SALİH GÜNER)