Milletvekili Mustafa Kendirli:

“KIRŞEHİR EŞSİZ MEMBA KAYNAKLARINA SAHİPTİR”

Kendirli: “Kırşehir’de hemşerilerimize kaliteli su içirmek ve hiç bir zaman su kesintisi
yaşatmamak için içme suyu arıtma tesisimizin yapımı DSİ tarafından hızla devam ediyor”

Şehrin her kesimine en iyi hizmetleri getirme gayretinde olduklarını belirten Milletvekili Kendirli, “Bu şehrin bir evladı olarak ilimizin her alanda en iyi hizmeti alması için gece gündüz demeden koşturuyoruz. Hemşerilerimizin ihtiyaç ve taleplerine cevap vermek, çözüm bulmak için yoğun çaba gösteriyoruz” dedi.
Millete hizmet etme yolunda 2023 hedeflerine adım adım ilerlediklerini, hükümet yatırımlarının ülkemizde olduğu gibi ilimizde de hız kesmeden devam ettiğini, amaçlarının hizmetlerin en iyisini yapmak olduğunu da ifade eden Milletvekili Kendirli; Kırşehir’e ilave içme suyu temini amacıyla Devlet Su İşleri tarafından yeni açılacak 5 adet yeni kuyu ve İçme Suyu Arıtma Tesisi ihalesinin 2019’un son aylarında yapıldığını, tesislerin 2021’de hizmete gireceğini belirtti.
Milletvekili Kendirli, Kırşehir’e ilave içme suyu temini amacıyla inşasına başlanan içme suyu arıtma tesisinin yapımının hızla sürdüğünü belirterek, “Kırşehir’de hemşerilerimize kaliteli su içirmek ve hiç bir zaman su kesintisi yaşatmamak için içme suyu arıtma tesisimizin yapımı hızla devam ediyor. Su hayattır ve biz vatandaşımıza en kaliteli ve en güzel hayatı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Yeni açılacak kuyular ile arıtma tesisinin günlük 21 bin 600 metreküp kapasiteye sahip olacağını ve ihale bedelinin yaklaşık 40 milyon lira olduğunu belirten Kendirli, Ekim 2019’da inşasına başlanan tesisin, bu yıl yapımına hızla devam edilerek, en kısa sürede bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
AK Parti’nin “Yol Medeniyettir”, “Su Hayattır” diyerek, alt yapı çalışmalarında su ve yola her zaman öncelik verdiğini, yol ve su ihtiyacının karşılanmasına özen gösterdiklerini belirten Kendirli, “Su hayattır, yol medeniyettir. Hayatın olmadığı yerde medeniyet yükselmez, bu yüzden ecdadımız her zaman su kaynaklarının etrafında şehirler kurmuş, medeniyetler inşa etmiştir. Kırşehir de eşsiz memba kaynaklarına sahip medeniyet beşiği bir şehirdir” dedi.
Kırşehir’in su kaynaklarını vatandaşın ihtiyacı doğrultusunda kullanmak ve şehir Merkezine ilave su temini için yeni açılacak kuyuların önemli olduğuna dikkati çeken Kendirli, “Amacımız Kırşehir’de hemşerilerimize kaliteli su içirmek ve hiç bir zaman su kesintisi yaşatmamak. Su hayattır ve biz vatandaşımıza en güzel hayatı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.
Milletvekili Kendirli, vatandaşlardan da suyun verimli kullanmalarını, içme suyu ile park, bahçe sulamamalarını, araba yıkamamalarını suyu tasarruflu kullanmaları istedi.
Türkiye’nin su kaynaklarının verimli yönetilmesi amacıyla AK Parti’nin, Su Kanunu çıkartacağını açıklayan Kendirli, küresel ısınmanın neden olduğu su kıtlığı nedeniyle su kaynaklarının stratejik öneminin arttığını vurguladı.
Kendirli, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre dünyada 1.2 milyar kişinin suyun az olduğu bölgelerde yaşadığını, su kıtlığının dünya nüfusunun yüzde 40’ını etkilediğini anlatarak, bu veriler ışığında Türkiye’nin suyunu doğru kullanmak gerektiğini, vatandaşların da bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini kaydetti. (HABER MERKEZİ)